Jadłospis
Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie.

JADŁOSPIS 27-31.1.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 27.1.2025 R. | WTOREK 28.1.2025 R. | ŚRODA 29.1.2025 R. | CZWARTEK 30.1.2025 R. DZIEŃ ROGALIKA | PIĄTEK 31.1.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica wieprzowa (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki jęczmienne na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), ser żółty (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Bułka pszenna (30g) z masłem (5g), parówka (60g), keczup (20g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Winogrono (100g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Płatki musli z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), polędwica z indyka (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Mandarynka (100g). Alergeny: gluten, nabiał, orzechy. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), serek topiony, szynka wieprzowa, pasta jajeczna (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Naleśniki z serem(180g) polewa jogurtowa (30g), sałatka owocowa (100g). Herbata ziołowa z cytryną i miodem(150g) Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Udko pieczone (90g), risotto z warzywami (170g) sałatka z buraczków z malinami (60g). Dziki Sok Filemon – jabłko, gruszka, szpinak, limonka (150g). Alergeny: brak. | Spaghetti (120g) Kompot owocowy(150g) Al.: gluten, nabiał, seler. | Bitki z piersi kurczaka (70g) w sosie śmietanowo-pieczarkowym (40g), kasza jaglana (120g), surówka z pomidorów z jogurtem (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Mintaj panierowany (90g), bukiet jarzyn gotowanych (50g), surówka colesław z kukurydzą (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Barszcz czerwony z ziemniakami (200g). Baton zbożowy (35g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, seler, orzechy, nabiał. | Chałka drożdżowa (80g), Koktajl jogurtowy z kefirem, owocami leśnymi i miodem (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa jarzynowa z zacierkami (200g). Paluszki Junior (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, seler. | Rogalik z ciasta francuskiego (50g), krem czekoladowy z awokado (15g), Dziki Mus Aksamitny – jabłko, truskawka i burak z liofiliz. ananasem (200g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym (200g). Chipsy owocowe (18g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, seler, nabiał. |
JADŁOSPIS 3-7.2.2025 r. |
| |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 3.2.2025 R. DZIEŃ CIASTA MARCHEWKOWEGO | WTOREK 4.2.2025 R. | ŚRODA 5.2.2025 R. | CZWARTEK 6.2.2025 R. | PIĄTEK 7.2.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Pomarańcza (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Owsianka na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), schab pieczony (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), ser żółty, pasztet drobiowy (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Melon (100g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Płatki kukurydziane z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), twarożek z łososiem (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Banan (100g). Alergeny: gluten, ryba, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), kiełbasa żywiecka, jajko gotowane, szynka drobiowa (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Gnocchi szpinakowe nadziewane mięsem drobiowym z kaczką(170g) kalafior gotowany (50g), sałata masłowa z jogurtem (30g). Herbata owocowa (150g). Al.: gluten, jajo, nabiał. | Gulasz z indyka z warzywami (130g), kasza jęczmienna (120g), surówka z ogórka kiszonego z warzywami (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten. | Pierogi z serem (170g), polewa jogurtowa z jagodami (30g), marchew mini (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Kotlet mielony (80g), ziemniaki (120g), buraczki na ciepło (50g), mizeria z jogurtem (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Kotlet rybny (80g), risotto z groszkiem i warzywami (170g), surówka wielowarzywna z chrzanem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00 | Zupa pomidorowa z ryżem (200g). Ciasto marchewkowe (40g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy. | Grahamka (50g) z masłem (5g), pasta jajeczna (15g), mix warzyw (30g). Dziki Sok Kaprys – jabłko, marchew, pomarańcza, burak (150g). Alerg.: gluten, jajo, nabiał. | Zupa pieczarkowa z ziemniakami (200g). Wafle kukurydziane (20g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: nabiał, seler. | Szarlotka z cynamonem (120g), bakalie (20g). Mleko (250g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, orzechy. | Zupa ogórkowa z ziemniakami (200g). Ciasteczka owsiane (35g). Herbata/Woda (200g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy. |
JADŁOSPIS 10-14.2.2025 r. |
| |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 10.2.2025 R. DZIEŃ NASION ROŚLIN STRĄCZKOWYCH | WTOREK 11.2.2025 R. | ŚRODA 12.2.2025 R. | CZWARTEK 13.2.2025 R. | PIĄTEK 14.2.2025 R. WALENTYNKI | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica z indyka (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Winogrono (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Kasza manna na mleku (140g). Pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g), ser żółty (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Bułka wrocławska (40g) z masłem (5g), twarożek na słodko (30g), konfitura wieloowocowa (10g), kalarepa (20g). Bawarka (150g). Banan (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki wielozbożowe z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), kiełbasa żywiecka (25g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Mandarynka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka, schab pieczony, pasta jajeczna (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Jabłko (100g). Alerg.: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Ryż (120g) z serem i jogurtem (60g), jabłko duszone z cynamonem (50g), surówka z selera z żurawiną (60g). Herbata imbirowa z pomarańczą (150g). Alergeny: nabiał, seler. | Medalion drobiowy (80g), kaszotto gryczane z warzywami (170g), surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i kukurydzą (60g). Kompot owocowy (150g) Alergeny: gluten, jajo. | Bitki wieprzowe (70g) w sosie śmietanowo-chrzanowym (40g), frytki (120g), surówka z papryki z oliwkami i warzywami (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Sztuka mięsa pieczonego (70g) w sosie własnym (20g), ziemniaki (120g), marchew gotowana (50g), mizeria z jogurtem (50g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: nabiał. | Dorsz z pieca (70g), kolorowe spaghetti ze szpinakiem i pesto (170g), surówka z pomidorów z jogurtem (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, ryba, nabiał. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00 | Zupa krem z ciecierzycy z ziemniakami (200g). Chipsy z boczku wędzonego (20g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: seler. | Bułka graham (50g) z masłem (5g), pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami (30g), mix warzyw (20g) Herbata owocowa(150g) Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa szczawiowa z kiełbaską, jajkiem i ziemniakami (200g). Wafle ryżowe (20g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: jajo, nabiał, seler. | Zupa brokułowa z kluseczkami (200g). Paluszki z makiem (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Galaretka truskawkowa z owocami (100g), gofr serduszko (30g), bita śmietana z serkiem mascarpone (20g), posypka cukrowa (2g). Alerg.: gluten, jajo, nabiał, |
JADŁOSPIS 17-21.2.2025 r. |
| |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 17.2.2025 R. | WTOREK 18.2.2025 R. | ŚRODA 19.2.2025 R. | CZWARTEK 20.2.2025 R. | PIĄTEK 21.2.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka wieprzowa (25g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Ryż na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), kiełbasa krakowska (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo z ziarnami (30g) z masłem (5g), jajecznica (50g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Pomarańcza (100g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Płatki czekoladowe z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), pasztet drobiowy (15g) mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), ser żółty, polędwica sopocka, serek capri (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Jabłko (100g). Al.: gluten, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Kluski leniwe z serem, masłem i cynamonem (180g), polewa jogurtowa z maliną i wanilią (30g), marchew mini (60g), Lemoniada cytrusowa (150g). Aler: gluten, jajo, nabiał. | Udko pieczone (90g), makaron razowy z curry i warzywami (170g) sałata lodowa z warzywami i winegretem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten. | Leczo z cukinią i kiełbasą (130g), ryż jaśminowy (120g), surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą i pomidorem (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: brak. | Kotlet devolay z piersi kurczaka z żółtym serem (80g), ziemniaki (120g), fasolka szparagowa (50g), surówka z kapusty pekińskiej z warzywami (50g). Sok owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Klopsik rybny pieczony (80g), surówka z kiszonej kapusty (60g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: gluten, jajo, ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (200g). Pieczywo chrupkie (20g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, seler. | Bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), miód (15g), Dziki Sok Odpornościowy Pyłek – jabłko, pomarańcza, kurkuma (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa kalafiorowa z ziemniakami (200g). Ciastka bezcukrowe (30g). Herbata/Woda (150g). Al.: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy. | Sernik domowy z cukrem pudrem (100g), winogrono (50g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa koperkowa z ziemniakami (200g). Snacki popcornowe paprykowe (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 24-28.2.2025 r. |
| |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 24.2.2025 R. | WTOREK 25.2.2025 R. | ŚRODA 26.2.2025 R. DZIEŃ KABANOSA I PISTACJI | CZWARTEK 27.2.2025R DZIEŃ TOSTA, TŁUSTY CZWARTEK | PIĄTEK 28.2.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica z kurczaka (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Winogrono (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Jaglanka na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), ser żółty (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Mix płatków z mlekiem (140g). Bułka kajzerka (25g) z masłem (5g), twarożek z kremem pistacjowym i ziołami (20g), mix warzyw (20g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g).
Alerg.: gluten, nabiał, orzechy. | Tosty pełnoziarniste z szynką i żółtym serem (120g), mix warzyw (20g), keczup (20g). Kakao (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy, szynka wieprzowa, pasta jajeczna (po 15g), mix warzyw(30g) Bawarka (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Makaron (120g) z serem i jogurtem (60g) mus truskawkowy (50g), surówka z marchwi z brzoskwinią (60g). Lemoniada cytrusowa (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Pierogi z mięsem (200g) z okrasą z cebuli (20g), surówka z kolorowych kapust z warzywami (60g). Dziki Sok Eliksir Elfów – jabłko, gruszka i czerwona porzeczka (150g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Naleśnik z mięsem i warzywami zapiekany pod pomidorową pierzynką beszamelową (180g), ser typu mozarella (10g), brokuł gotowany (50g), surówka z kalarepy z warzywami (40g). Herbata owocowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Łazanki (120g) z piersią indyka (70g), pieczarkami i kapustą kiszoną (50g), mizeria z jogurtem (50g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Paluszki rybne (90g), risotto z warzywami (50g), surówka z młodego szpinaku z warzywami (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Barszcz czerwony z ziemniakami (200g). Baton zbożowy (35g). Herbata/Woda(150g) Alergeny: gluten, seler, orzechy, nabiał. | Pudding ryżowy na mleku z malinową różdżką smaku (140g), bakalie (20g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, nabiał, orzechy. | Rosół z makaronem (200g). Kabanosy drobiowo-wieprzowe (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, orzechy, seler. | Pączek z nadzieniem wieloowocowym (100g), ananas (50g). Mleko (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa krem dyniowy z imbirem (180g), jogurt grecki (20g). Babka piaskowa (40g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. |