Jadłospis
Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie.

JADŁOSPIS 5-9.5.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 5.5.2025 R. | WTOREK 6.5.2025 R. | ŚRODA 7.5.2025 R. | CZWARTEK 8.5.2025 R. | PIĄTEK 9.5.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka (30g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Winogrono (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Owsianka na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), twarożek ze szczypiorkiem (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo graham (50g) z masłem (5g), jajko gotowane (50g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Płatki wielozbożowe z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), polędwica z indyka (25g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Pomarańcza (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy, schab pieczony, ser żółty (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Jabłko (100g). Alerg.: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Ryż (120g) z serem i jogurtem (60g), jabłko duszone z cynamonem (50g), surówka z selera z żurawiną (60g). Herbata ziołowa z miodem i cytryną (150g). Alergeny: nabiał, seler. | Bitki drobiowe (70g) w sosie śmietanowo-pieczarkowym (40g), makaron (120g), sałatka z czerwonej kapusty z warzywami (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczeń rzymska (80g) z sosem pieczeniowym (30g),kluski śląskie (120g) bukiet jarzyn (50g), sałata masłowa z jogurtem islandzkim (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Leczo z polędwiczką wieprzową, papryką, bakłażanem i cukinią (130g), kasza kus-kus (120g), mizeria z jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Ryba panierowana (90g), makaron ze szpinakiem i pesto (160g), surówka z kapusty kiszonej (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, ryba, jajo. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00 | Zupa szczawiowa z jajkiem, białą kiełbasą i ziemniakami (200g). Pieczywo chrupkie (40g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, seler, nabiał. | Babka piaskowa (80g). Ananas (50g). Dziki Sok Piracki – jabłko, rabarbar, burak, cytryna (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa krupnik z pęczakiem (200g). Chipsy owocowe (18g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Pizzerinka z szynką i żółtym serem (130g), keczup, sos czosnkowy (20g), mix warzyw (30g). Herbata z cytryną (200g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Zupa brokułowa z zacierkami (200g). Wafle kukurydziane (20g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 12-16.5.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 12.5.2025 R. | WTOREK 13.5.2025 R. DZIEŃ HUMMUSU | ŚRODA 14.5.2025 R. | CZWARTEK 15.5.2025 R. | PIĄTEK 16.5.2025 R. PIKNIK RODZINNY | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka gotowana (25g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Winogrono (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Kasza manna na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), kiełbasa krakowska (15g) mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Bułka wrocławska (50g) z masłem (5g), twarożek naturalny (30g), konfitura żurawinowa z pomarańczą (10g), kalarepa (20g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki kukurydziane z mlekiem (140g).Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), polędwica sopocka (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pasta jajeczna, schab pieczony, serek capri (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Kluski leniwe z serem, masłem i cynamonem (180g), polewa jogurtowa z brzoskwiniami (30g), marchew mini (60g), Herbata ziołowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Udko pieczone (90g), ryż jaśminowy (120g), , buraczki na ciepło (50g), sałata lodowa z ogórkiem i winegretem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten. | Kotlet schabowy (80g), ziemniaki (120g), fasolka szparagowa (50g), surówka z kapusty pekińskiej z warzywami (50g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo. | Gulasz wieprzowy z warzywami (130g), kasza gryczana (120g), surówka z ogórka kiszonego, papryki i kukurydzy (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: brak. | Paluszki rybne (90g), Lemoniada cytrusowa(150g) Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Barszcz biały z jajkiem i ziemniakami (200g). Kabanosy drobiowo-wieprzowe (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Grahamka (50g) z masłem (5g), hummus pomidorowy (25g), mix warzyw (20g). Dziki Sok Shrekowy – jabłko, ogórek, jarmuż, koperek, cytryna (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa krem z białych warzyw z grzankami(200g). Słomka ptysiowa (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Zupa fasolowa z ziemniakami (200g). Ciastka bezcukrowe jagodowe (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Bułka drożdżowa z serem (100g), banan (50g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
JADŁOSPIS 19-23.5.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 19.5.2025 R. | WTOREK 20.5.2025 R. DZIEŃ PSZCZÓŁ | ŚRODA 21.5.2025 R. | CZWARTEK 22.5.2025 R. | PIĄTEK 23.5.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica z indyka (30g), mix warzyw (20g). Kakao (150g). Winogrono (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki ryżowe na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), ser żółty (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Melon (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo pszenne (30g) z masłem (5g), omlet jajeczny (80g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Pomarańcza (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Płatki musli z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), pasztet z kurczaka (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, orzechy, seler. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), twarożek z rzodkiewką, serek topiony, szynka wieprzowa, (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Pierogi z mięsem (180g) z okrasą z cebuli (30g), surówka z marchwi, pora, jabłka i ogórka kiszonego (70g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, seler. | Kotlet mielony (80g), kaszotto pęczak z warzywami (170g), surówka z młodej kapusty z marchewką i kukurydzą (60g). Dzika Zielona Lemoniada – jabłko, ogórek, szpinak, cytryna (150g). Alergeny: gluten, jajo. | Placki ziemniaczane (200g), sos tzatziki (30g), pomidory koktajlowe (60g). Sok bananowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Łazanki (120g) z piersią indyka (70g), pieczarkami i kapustą kiszoną (50g), surówka wiosenna z pomidora, ogórka i rzodkiewki ze szczypiorkiem i jogurtem (50g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Dorsz z pieca (70g), ziemniaki (120g), bukiet jarzyn gotowanych (50g), surówka z młodych listków z warzywami i oliwą (60g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (200g). Wafle ryżowe malinowe (20g). Woda (150g). Alergeny: nabiał, seler. | Deser jogurtowy z mleczkiem kokosowym i chia (120g), sałatka z brzoskwiń z miodem i prażonym sezamem (50g), wiórki z ciemnej czekolady (10g). Woda (150g). Alergeny: nabiał, sezam. | Zupa kalafiorowa z kluseczkami (200g). Mini drożdżówka z jabłkiem (50g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, seler, nabiał. | Tosty z szynką i żółtym serem (110g), keczup (20g), mix warzyw (20g). Herbata ziołowa z cytryną (150g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Zupa pomidorowa z ryżem (200g). Grzanka czosnkowa z parmezanem (20g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 26-30.5.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 26.5.2025 R. | WTOREK 27.5.2025 R. | ŚRODA 28.5.2025 R. DZIEŃ HAMBURGERA | CZWARTEK 29.5.2025 R. | PIĄTEK 30.5.2025 R. DZIEŃ SOKU | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), schab pieczony (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Melon (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki orkiszowe na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), twarożek ze szczypiorkiem (25g), mix warzyw (15g). Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Płatki wielozbożowe z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), kiełbasa żywiecka (20g), mix warzyw (15g). Woda (150g). Gruszka (100g). Alerg: gluten, jajo, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo z ziarnami (50g) z masłem (5g), ser żółty, polędwica sop., twarożek z konfiturą wiśniową (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Makaron (120g) z serem i jogurtem (60g) mus truskawkowy (50g), surówka z marchwi z jabłkiem i orzechami (60g). Sok multiwit. (150g). Alergeny: gluten, nabiał, orzechy. | Gulasz drobiowy z warzywami (130g), kasza bulgur (120g), sałatka z buraczków z warzywami (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten. | Burger z mięsa mieszanego z wołowiną (70g), frytki (120g), puree z kalafiora (50g), sałata lodowa z dresingiem ziołowym (60g). Herbata owocowa (150g). Alergeny: jajo, nabiał. | Cepeliny ziemniaczane z mięsem i cebulką (180g), marchewka z groszkiem (50g), mizeria z jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Klopsik rybny pieczony (80g), risotto curry z warzywami (170g), surówka z kiszonej kapusty (60g). Świeżowyciskany sok z pomarańczy (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Zupa ogórkowa z ziemniakami (200g). Baton zbożowy (35g). Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler, orzechy. | Bagietka rustykalna (50g) z masłem (5g), pasta jajeczna z makrelą (25g), mix warzyw (30g). Dziki Sok Pyłek – jabłko, pomarańcza, kurkuma (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał. | Zupa jarzynowa z brukselką i kaszą jaglaną (200g). Podpłomyki z siemieniem lnianym (30g). Woda (150g). Alergeny: gluten, seler, nabiał. | Racuszki drożdżowe z jabłkiem (100g), syrop klonowy (10g), Koktajl jogurtowy z maślanką i owocami leśnymi (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa krem dyniowy z ziemniakami i jogurtem greckim (200g). Chipsy z boczku wędzonego (20g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: nabiał, seler. |