Jadłospis

Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie. 

JADŁOSPIS 27-31.1.2025 r.

 

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK 27.1.2025 R.

WTOREK

28.1.2025 R.

ŚRODA

29.1.2025 R.

CZWARTEK 30.1.2025 R.

DZIEŃ ROGALIKA

PIĄTEK

31.1.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica wieprzowa (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Jabłko (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki jęczmienne na mleku (140g).

Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Banan (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Bułka pszenna (30g) z masłem (5g),

parówka (60g),

keczup (20g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Winogrono  (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Płatki musli z mlekiem (140g).

Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g),

polędwica z indyka (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Mandarynka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał, orzechy.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), serek topiony, szynka wieprzowa, pasta jajeczna (po 15g), mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Naleśniki z serem(180g) polewa jogurtowa (30g),

sałatka owocowa (100g). Herbata ziołowa z cytryną i miodem(150g)

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Udko pieczone (90g),

risotto z warzywami (170g)

sałatka z buraczków z malinami (60g).

Dziki Sok Filemon – jabłko, gruszka, szpinak, limonka (150g).

Alergeny: brak.

Spaghetti (120g)
z mięsem (60g), warzywami (40g), sosem pomidorowym (20g) i żółtym serem (10g), mizeria z jogurtem (60g).

Kompot owocowy(150g)

Al.: gluten, nabiał, seler.

Bitki z piersi kurczaka (70g) w sosie śmietanowo-pieczarkowym (40g),

kasza jaglana (120g),

surówka z pomidorów z jogurtem (60g).

Sok owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Mintaj panierowany (90g),
ziemniaki (120g),

bukiet jarzyn gotowanych (50g),

surówka colesław z kukurydzą (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

 

Barszcz czerwony z ziemniakami (200g).

Baton zbożowy (35g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, seler, orzechy, nabiał.

Chałka drożdżowa (80g),

Koktajl jogurtowy z kefirem, owocami leśnymi i miodem  (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa jarzynowa z zacierkami (200g).

Paluszki Junior (30g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: gluten, seler.

Rogalik z ciasta francuskiego (50g), krem czekoladowy z awokado (15g),

Dziki Mus Aksamitny –  jabłko, truskawka i burak z liofiliz. ananasem (200g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym (200g).

Chipsy owocowe (18g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, seler, nabiał.

JADŁOSPIS 3-7.2.2025 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK 3.2.2025 R.

DZIEŃ CIASTA MARCHEWKOWEGO

WTOREK

4.2.2025 R.

ŚRODA

5.2.2025 R.

CZWARTEK

6.2.2025 R.

PIĄTEK

7.2.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica sopocka (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Pomarańcza (100g).

 

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Owsianka na mleku (140g).

Pieczywo żytnie (25g)

z masłem (3g),

schab pieczony (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

ser żółty, pasztet drobiowy (po 15g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Melon (100g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Płatki kukurydziane z mlekiem (140g).

Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

twarożek z łososiem (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Banan (100g).

Alergeny: gluten, ryba, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), kiełbasa żywiecka, jajko gotowane, szynka drobiowa (po 15g),

mix warzyw (30g).

Kakao (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Gnocchi szpinakowe nadziewane mięsem drobiowym z kaczką(170g)

kalafior gotowany (50g),

sałata masłowa z jogurtem (30g).

Herbata owocowa (150g).

Al.:  gluten, jajo, nabiał.

Gulasz z indyka z warzywami (130g),

kasza jęczmienna (120g),

surówka z ogórka kiszonego z warzywami (60g).

Sok owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten.

Pierogi z serem (170g),

polewa jogurtowa z jagodami (30g),

marchew mini (60g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Kotlet mielony (80g),

ziemniaki (120g),

buraczki na ciepło (50g),

mizeria z jogurtem (60g).

Sok owocowy (150g).

 

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Kotlet rybny (80g),

risotto z groszkiem i warzywami (170g),

surówka wielowarzywna z chrzanem (60g).

Kompot owocowy  (150g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

Zupa pomidorowa z ryżem (200g).

Ciasto marchewkowe (40g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy.

Grahamka (50g) z masłem (5g), pasta jajeczna (15g),

mix warzyw (30g).

Dziki Sok Kaprys – jabłko, marchew, pomarańcza, burak (150g).

Alerg.: gluten, jajo, nabiał.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (200g). Wafle kukurydziane (20g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: nabiał, seler.

Szarlotka z cynamonem (120g),

bakalie (20g).

Mleko (250g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, orzechy.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (200g).

Ciasteczka owsiane (35g).

Herbata/Woda (200g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy.

JADŁOSPIS 10-14.2.2025 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK 10.2.2025 R.

DZIEŃ NASION ROŚLIN STRĄCZKOWYCH

WTOREK

11.2.2025 R.

ŚRODA

12.2.2025 R.

CZWARTEK

13.2.2025 R.

PIĄTEK 14.2.2025 R.

WALENTYNKI

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica z indyka (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Winogrono (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Kasza manna na mleku (140g).

Pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g),

ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Bułka wrocławska (40g) z masłem (5g),

twarożek na słodko (30g),

konfitura wieloowocowa (10g),

kalarepa (20g).

Bawarka (150g).

Banan  (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki wielozbożowe z mlekiem  (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

kiełbasa żywiecka (25g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Mandarynka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka, schab pieczony, pasta jajeczna (po 15g),

mix warzyw (30g).

Kakao (150g).

Jabłko (100g).

Alerg.: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Ryż (120g)

z serem i jogurtem (60g), jabłko duszone z cynamonem (50g),

surówka z selera z żurawiną (60g).

Herbata imbirowa z pomarańczą (150g).

Alergeny: nabiał, seler.

Medalion drobiowy (80g),

kaszotto gryczane z warzywami (170g),

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i kukurydzą (60g).

Kompot owocowy (150g)

Alergeny: gluten, jajo.

Bitki wieprzowe (70g) w sosie śmietanowo-chrzanowym (40g),

frytki (120g),

surówka z papryki z oliwkami i warzywami (60g).

Sok owocowy (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Sztuka mięsa pieczonego (70g) w sosie własnym (20g),

ziemniaki (120g),

marchew gotowana (50g),

mizeria z jogurtem (50g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: nabiał.

Dorsz z pieca (70g),

kolorowe spaghetti ze szpinakiem i pesto (170g),

surówka z pomidorów z jogurtem (60g).

Sok owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, ryba, nabiał.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

Zupa krem z ciecierzycy z ziemniakami (200g).

Chipsy z boczku wędzonego (20g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: seler.

Bułka graham (50g) z masłem (5g), pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami (30g), mix warzyw (20g)

Herbata owocowa(150g)

Alergeny: gluten, nabiał.

Zupa szczawiowa z kiełbaską, jajkiem i ziemniakami (200g).

Wafle ryżowe (20g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: jajo, nabiał, seler.

Zupa brokułowa z kluseczkami (200g).

Paluszki z makiem (30g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Galaretka truskawkowa z owocami (100g),

gofr serduszko (30g),

bita śmietana z serkiem mascarpone (20g),

posypka cukrowa (2g).

Alerg.: gluten, jajo, nabiał,

JADŁOSPIS 17-21.2.2025 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK

17.2.2025 R.

WTOREK

18.2.2025 R.

ŚRODA

19.2.2025 R.

CZWARTEK

20.2.2025 R.

PIĄTEK

21.2.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

szynka wieprzowa (25g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Banan (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Ryż na mleku (140g).

Pieczywo razowe (25g) z  masłem (3g),

kiełbasa krakowska (15g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo z ziarnami (30g) z masłem (5g),

jajecznica (50g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Pomarańcza (100g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Płatki czekoladowe z mlekiem (140g).

Pieczywo żytnie (25g) z  masłem (3g),

pasztet drobiowy (15g)

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g),

ser żółty, polędwica sopocka, serek capri (po 15g), mix warzyw (30g).

Kakao (150g).

Jabłko (100g).

Al.: gluten, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Kluski leniwe z serem,

masłem i cynamonem (180g), polewa jogurtowa z maliną i wanilią (30g),

marchew mini (60g),

Lemoniada cytrusowa (150g).

Aler: gluten, jajo, nabiał.

Udko pieczone (90g),

makaron razowy z curry i warzywami (170g)

sałata lodowa z warzywami i winegretem (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten.

Leczo z cukinią i kiełbasą (130g),

ryż jaśminowy (120g),

surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą i pomidorem (60g).

Sok owocowy (150g).

 

Alergeny: brak.

Kotlet devolay z piersi kurczaka z żółtym serem (80g), ziemniaki (120g),

fasolka szparagowa (50g),

surówka z kapusty pekińskiej z warzywami (50g).

Sok owocowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Klopsik rybny pieczony (80g),
kaszotto pęczak z warzywami (50g),

surówka z kiszonej kapusty (60g).

Herbata owocowa (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

 

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (200g).

Pieczywo chrupkie (20g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, seler.

Bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), miód (15g),

Dziki Sok Odpornościowy Pyłek – jabłko, pomarańcza, kurkuma (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Zupa kalafiorowa

z ziemniakami (200g).

Ciastka bezcukrowe (30g).

Herbata/Woda (150g).

Al.: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy.

Sernik domowy z cukrem pudrem (100g),

winogrono (50g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa koperkowa z ziemniakami (200g).

Snacki popcornowe paprykowe (30g). Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

JADŁOSPIS 24-28.2.2025 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK 24.2.2025 R.

WTOREK

25.2.2025 R.

ŚRODA 26.2.2025 R.

DZIEŃ KABANOSA I PISTACJI

CZWARTEK 27.2.2025R

DZIEŃ TOSTA,

TŁUSTY CZWARTEK

PIĄTEK

28.2.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica z kurczaka (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Winogrono (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Jaglanka na mleku (140g).

Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Mix płatków z mlekiem (140g). Bułka kajzerka (25g)

z masłem (5g),

twarożek z kremem pistacjowym i ziołami (20g),

mix warzyw (20g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

 

Alerg.: gluten, nabiał, orzechy.

Tosty pełnoziarniste

z szynką i żółtym serem (120g),  

mix warzyw (20g),

keczup (20g).

Kakao (150g).

Banan (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy, szynka wieprzowa, pasta jajeczna (po 15g), mix warzyw(30g)

Bawarka (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Makaron (120g) z serem i jogurtem (60g) mus truskawkowy (50g),

surówka z marchwi z brzoskwinią (60g).

Lemoniada cytrusowa (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Pierogi z mięsem (200g) z okrasą z cebuli (20g),

surówka z kolorowych kapust z warzywami (60g). 

Dziki Sok Eliksir Elfów – jabłko, gruszka i czerwona porzeczka (150g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Naleśnik z mięsem i warzywami zapiekany pod pomidorową pierzynką beszamelową (180g),

ser typu mozarella (10g),

brokuł gotowany (50g),

surówka z kalarepy z warzywami (40g).

Herbata owocowa (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Łazanki (120g) z piersią indyka (70g), pieczarkami i kapustą kiszoną (50g),

mizeria z jogurtem (50g).

Kompot owocowy (150g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Paluszki rybne (90g),

risotto z warzywami (50g),

surówka z młodego szpinaku z warzywami (60g).

Sok owocowy (150g).

 

 

 

 

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

 

Barszcz czerwony z ziemniakami (200g).

Baton zbożowy (35g).

Herbata/Woda(150g)

Alergeny: gluten, seler, orzechy, nabiał.

Pudding ryżowy na mleku z malinową różdżką smaku (140g),

bakalie (20g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, nabiał, orzechy.

Rosół z makaronem (200g).

Kabanosy drobiowo-wieprzowe (30g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, orzechy, seler.

Pączek z nadzieniem wieloowocowym (100g),

ananas (50g).

Mleko (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa krem dyniowy z imbirem (180g),

jogurt grecki (20g).

Babka piaskowa (40g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.