Jadłospis

Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie. 

JADŁOSPIS 7-10.1.2025 r.

 

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK 6.1.2025 R.

WTOREK

7.1.2025 R.

ŚRODA

8.1.2025 R.

CZWARTEK 9.1.2025 R. DZEŃ MORELI

PIĄTEK

10.1.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

OBJAWIENIE PAŃSKIE

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica sopocka (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Pomarańcza (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Owsianka na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g),

pasta jajeczna (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

ser żółty (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Banan (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki kukurydziane z mlekiem (140g).

Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

schab pieczony (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Makaron (120g) z serem i jogurtem (60g),

mus truskawkowy (50g),

surówka z marchwi (60g).

Dziki Sok Buraczana słodycz – jabłko, burak, cytryna (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Kotlet schabowy (90g),

ziemniaki (120g),

fasolka szparagowa (50g),

mizeria z jogurtem (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Gulasz wieprzowy z groszkiem i warzywami (130g), kasza gryczana (120g), surówka z ogórka kiszonego z warzywami (60g).

Sok owocowy (150g).

Alergeny: gluten.

Dorsz panierowany (80g),

risotto z warzywami (170g), surówka z sałaty lodowej z ziołowym dresingiem (50g).

Herbata ziołowa z cytryną (150g).

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

Zupa krem brokułowy (200g).

Grzanki czosnkowe (40g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, seler, nabiał, orzechy.

Kukurydza parowana (100g),

pieczywo chrupkie (20g) z masłem (5g),

mix warzyw (25g).

Sok owocowy (250g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Bułka pszenna (50g)

z masłem (5g), twarożek z suszonymi morelami (25g),

winogrono (40g).

Herbata owocowa (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Zupa pomidorowa z makaronem (200g).

Wafle kukurydziane (20g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

JADŁOSPIS 13-17.1.2025 r.

 

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK

13.1.2025 R.

WTOREK

14.1.2025 R.

ŚRODA 15.1.2025 R.

DZIEŃ BAJGLA

CZWARTEK

16.1.2025 R.

PIĄTEK 17.1.2025 R.

DZIEŃ PIZZY

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica wieprzowa,

ser żółty (po 15g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Winogrono (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Kasza manna na mleku (140g). Pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g),

pasztet drobiowy (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Bajgiel pszenny z sezamem (30g) z masłem (5g),

twarożek na słodko (30g),

konfitura wieloowocowa (10g), kalarepa (20g).

Bawarka (150g).

Banan  (100g).

Alergeny: gluten, nabiał, sezam.

Płatki wielozbożowe z mlekiem  (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), schab pieczony (25g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Mandarynka (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), kiełbasa żywiecka, jajko gotowane, szynka drobiowa (po 15g),

mix warzyw (30g).

Kakao (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Ryż (120g)

z serem i jogurtem (60g), jabłko duszone z cynamonem (50g),

surówka z selera z brzoskwinią (60g).

Herbata imbirowa z pomarańczą (150g).

 

Alergeny: nabiał.

Kotlet mielony (80g),

ziemniaki (120g),

buraczki na ciepło (50g),

surówka z marchwi z chrzanem (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Sztuka mięsa pieczonego (80g) w sosie własnym (30g),

kasza kus-kus (120g),

marchew gotowana z groszkiem (50g),

mizeria z jogurtem (60g).

Sok owocowy (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Krokiet z mięsem drobiow. (170g) zapiekany z żółtym serem (10g), 

brokuł gotowany (60g),

surówka z czerwonej kapusty z warzywami (50g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Klopsik rybny pieczony (80g),
makaron (120g),

szpinak duszony z czosnkiem i śmietanką (50g),

surówka z pomidorów z jogurtem (60g).

Herbata owocowa (150g).

Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (200g).

Kabanosy wieprzowo-drobiowe (20g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, seler.

Grahamka (50g) z masłem (5g), hummus z suszonymi pomidorami (15g), pomidorki (20g).

Dziki Sok Niezłe Ziółko – jabłko, ananas, jarmuż, ogórek, cytryna (150g).

Alerg.: gluten, nabiał.

Rosół z makaronem (200g).

Mieszanka bakaliowa (30g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler, orzechy.

Babka piaskowa (80g).

Dziki Mus Promyk – jabłko, banan i mango z liofilizowaną truskawką (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Pizza domowa z szynką, pieczarkami i żółtym serem (140g),

keczup, sos czosnkowy (20g),

mix warzyw (30g).

Sok w kartoniku (200g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

JADŁOSPIS 20-24.1.2025 r.

 

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK

20.1.2025 R.

WTOREK

21.1.2025 R.

ŚRODA

22.1.2025 R.

CZWARTEK

23.1.2025 R.

PIĄTEK

24.1.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

schab pieczony (25g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Melon (100g).

 

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Ryż na mleku (140g).

Pieczywo razowe (25g) z  masłem (3g),

kiełbasa krakowska (15g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo z ziarnami (30g) z masłem (5g),

jajecznica (50g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Banan (100g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Płatki wielozbożowe z mlekiem (140g).

Pieczywo graham (25g) z  masłem (3g),

twarożek z rzodkiewką (15g)

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pasztet z kurczaka,  polędwica sopocka, serek capri (po 15g), mix warzyw (30g).

Kakao (150g).

Mandarynka (100g).

Al.: gluten, jajo, nabiał, seler.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Kluski leniwe z serem,

masłem i cynamonem (180g), polewa jogurtowa z truskawką i wanilią (30g),

marchew mini (70g),

Lemoniada cytrusowa (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Burger z wątróbki drobiowej (70g),

ziemniaki (120g),

kalafior gotowany (50g),

surówka z ogórka kiszonego z papryką (60g).

Herbata owocowa (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Wieprzowina po syczuańsku z warzywami (130g),

ryż jaśminowy (120g),

surówka z kapusty pekińskiej z warzywami, kukurydzą i oliwą  (60g)

Sok owocowy (150g).

Alergeny: brak.

Kotlet panierowany drobiowy (90g),

ziemniaki (120g),

buraczki na ciepło (50g),

sałata lodowa z ogórkiem i jogurtem (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Paluszki rybne (90g),

kaszotto bulgur z warzywami (50g),

surówka z kapusty kiszonej (60g).

Sok owocowy (150g).

 

 

 

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

 

Zupa żurek z jajkiem, białą kiełbaską i ziemniakami (200g).

Ciasteczka bezcukrowe (30g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, seler.

Tosty z szynką i żółtym serem (110g), keczup (20g), mix warzyw (20g). Dziki Sok Odpornościowy Pigwówka – jabłko,  pigwa, marchew, kurkuma (150g).

Al.: gluten, nabiał, seler.

Zupa pieczarkowa z kluseczkami (200g).

Herbatniki (16g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Deser z kaszy manny na mleku z tropikalną różdżką smaku (140g),

winogrono (40g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Zupa fasolowa z  ziemniakami, wołowiną i kolendrą  (200g).

Wafle ryżowe (20g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: seler.

JADŁOSPIS 27-31.1.2025 r.

 

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK 27.1.2025 R.

WTOREK

28.1.2025 R.

ŚRODA

29.1.2025 R.

CZWARTEK 30.1.2025 R.

DZIEŃ ROGALIKA

PIĄTEK

31.1.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica wieprzowa (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Jabłko (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki jęczmienne na mleku (140g).

Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Banan (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Bułka pszenna (30g) z masłem (5g),

parówka (60g),

keczup (20g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Winogrono  (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Płatki musli z mlekiem (140g).

Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g),

polędwica z indyka (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Mandarynka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał, orzechy.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), serek topiony, szynka wieprzowa, pasta jajeczna (po 15g), mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Naleśniki z serem(180g) polewa jogurtowa (30g),

sałatka owocowa (100g). Herbata ziołowa z cytryną i miodem(150g)

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Udko pieczone (90g),

risotto z warzywami (170g)

sałatka z buraczków z malinami (60g).

Dziki Sok Filemon – jabłko, gruszka, szpinak, limonka (150g).

Alergeny: brak.

Spaghetti (120g)
z mięsem (60g), warzywami (40g), sosem pomidorowym (20g) i żółtym serem (10g), mizeria z jogurtem (60g).

Kompot owocowy(150g)

Al.: gluten, nabiał, seler.

Bitki z piersi kurczaka (70g) w sosie śmietanowo-pieczarkowym (40g),

kasza jaglana (120g),

surówka z pomidorów z jogurtem (60g).

Sok owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Mintaj panierowany (90g),
ziemniaki (120g),

bukiet jarzyn gotowanych (50g),

surówka colesław z kukurydzą (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

 

Barszcz czerwony z ziemniakami (200g).

Baton zbożowy (35g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, seler, orzechy, nabiał.

Chałka drożdżowa (80g),

Koktajl jogurtowy z kefirem, owocami leśnymi i miodem  (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa jarzynowa z zacierkami (200g).

Paluszki Junior (30g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: gluten, seler.

Rogalik z ciasta francuskiego (50g), krem czekoladowy z awokado (15g),

Dziki Mus Aksamitny –  jabłko, truskawka i burak z liofiliz. ananasem (200g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym (200g).

Chipsy owocowe (18g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, seler, nabiał.