Jadłospis

Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie. 

JADŁOSPIS 24-28.3.2025 r.

 

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK 24.3.2025 R.

WTOREK 25.3.2025 R.

DZIEŃ GOFRA

ŚRODA 26.3.2025 R.

DZIEŃ SZPINAKU

CZWARTEK

27.3.2025 R.

PIĄTEK

28.3.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Bajgiel pszenny z sezamem (50g) z masłem (5g),

polędwica z indyka(30g)

mix warzyw (20g).

Bawarka (150g).

Winogrono  (100g).

Alergeny: gluten, nabiał, sezam.

Płatki jęczmienne na mleku (140g).

Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Ananas (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica wieprzowa (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Banan (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki musli z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g),

pasztet z kurczaka (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, orzechy, seler.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), serek topiony, szynka wieprzowa, pasta jajeczna (po 15g), mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Makaron (120g) z serem i jogurtem (60g), mus truskawkowy (50g),

surówka z marchwi z jabłkiem (60g).

Sok bananowy (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Burger z wątróbki drobiowej (70g),

kaszotto z warzywami (170g),

surówka z ogórka kiszonego z pomidorem (60g).

Herbata owocowa (150g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Pierogi z mięsem (180g) z okrasą z cebuli (20g),

surówka z kolorowych kapust z warzywami (60g).

Sok owocowy (150g).

 

 

Alergeny: gluten, seler.

Bitki z piersi kurczaka (70g) w sosie śmietanowo-pieczarkowym (40g),

makaron z pesto (130g),

mizeria z jogurtem (60g).

Sok owocowy (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Dorsz duszony (70g) w śmietanie z warzywami (50g), ziemniaki (120g),

mix warzyw do chrupania (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, ryba, nabiał.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

 

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (200g).

Kabanosy wieprzowo-drobiowe (20g).

Herbata/Woda (150g).

Al.: gluten, jajo, seler.

Gofry (70g) z cukrem pudrem (5g), bakalie (20g).

Dziki Mus Pokusa – jabłko, pomarańcza i mango z liofiliz. truskawką (200g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa krem szpinakowy z ziemniakami (200g).

Grzanka czosnkowa z parmezanem (35g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, seler, nabiał.

Chałka drożdżowa (80g) Koktajl jogurtowy z maślanką, owocami leśnymi i miodem  (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa pomidorowa z makaronem (200g).

Pieczywo chrupkie (20g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: gluten, seler.

JADŁOSPIS 31.3-4.4.2025 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK 31.3.2025 R.

DZIEŃ BUDYNIU

WTOREK

1.4.2025 R.

ŚRODA

2.4.2025 R.

CZWARTEK

3.4.2025 R.

PIĄTEK 4.4.2025 R.

DZIEŃ MARCHEWKI

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

schab pieczony (25g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Winogrono (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Owsianka na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z  masłem (3g),

kiełbasa krakowska (15g)

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Bułka wrocławska (40g) z masłem (5g),

twarożek naturalny (30g),

konfitura żurawinowa (10g), kalarepa (20g).

Bawarka (150g).

Banan  (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki kukurydziane z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z  masłem (3g),

polędwica sopocka (15g)

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), ser żółty, szynka gotowana, serek capri (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Kluski leniwe z serem,

masłem i cynamonem (180g), polewa jogurtowa z owocami lasu (30g),

marchew mini (60g),

Lemoniada cytrusowa (150g).

 

Alerg: gluten, jajo, nabiał.

Udko pieczone (90g),

ziemniaki (120g),

brokuł gotowany (50g),

sałata lodowa z warzywami i winegretem (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten.

Leczo z  polędwiczką wieprzową i cukinią(130g),

ryż jaśminowy (120g),

surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą (60g).

Sok owocowy (150g).

Alergeny: brak.

Kotlet devolay z piersi kurczaka z żółtym serem (80g),

ziemniaki (120g),

fasolka szparagowa (50g),

surówka z kapusty pekińskiej z warzywami (50g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Klopsik rybny pieczony (80g),
kaszotto pęczak

z warzywami (50g),

surówka z kiszonej

kapusty (60g).

Herbata owocowa (150g).

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

 

Zupa koperkowa z ziemniakami (200g).

Mini drożdżówka z nadzieniem budyniowym (45g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Bułka grahamka (50g) z masłem (5g),

pasta jajeczna (25g),

mix warzyw (20g).

Sok Zaczarowany – jabłko, pomarańcza, jarmuż, pietruszka, cytryna(150g)

Alerg.: gluten, jajo, nabiał.

Zupa kalafiorowa

z ziemniakami (200g).

Ciastka bezcukrowe (30g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy.

Sernik domowy z cukrem pudrem (100g),

melon (50g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa krem marchewkowy z pomarańczą i imbirem (200g).

Snacki popcornowe (30g). Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: nabiał, seler.

 

JADŁOSPIS 7-11.4.2025 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK

7.4.2025 R.

WTOREK

8.4.2025 R.

ŚRODA

9.4.2025 R.

CZWARTEK

10.4.2025 R.

PIĄTEK

11.4.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

kiełbasa żywiecka (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Winogrono (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Kluski lane na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g),

ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Pieczywo z ziarnami (30g) z masłem (5g),

jajecznica (50g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Banan (100g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Płatki wielozbożowe z mlekiem  (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

polędwica z indyka (25g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Pomarańcza (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy, schab pieczony, twarożek z rzodkiewką (po 15g), mix warzyw (30g).

Kakao (150g).Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Ryż (120g)

z serem i jogurtem (60g), jabłko duszone z cynamonem (50g),

surówka z selera z brzoskwinią (60g).

Herbata ziołowa z miodem i cytryną (150g).

Alergeny: nabiał, seler.

Bitki wieprzowe (70g) w sosie śmietanowo-chrzanowym (30g),

kasza gryczana z marchewką i groszkiem (160g), sałatka z buraków z warzywami (60g).

Sok owocowy (150g).

Alergeny: nabiał.

Medalion drobiowy (80g),

ziemniaki (120g),

bukiet jarzyn (50g),

surówka z czerwonej kapusty z warzywami i oliwą (60g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo.

Sztuka mięsa pieczonego (70g) w sosie własnym (20g),

kasza bulgur (120g),

kapusta zasmażana (50g),

mizeria z jogurtem (50g).

Sok owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Dorsz z pieca (70g),

makaron curry

z warzywami (170g),

surówka z pomidorów z jogurtem (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, ryba, nabiał.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

Zupa ogórkowa z ziemniakami (200g).

Baton zbożowy z orzechami (35g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, seler, orzechy.

Bułka wiejska (50g) z masłem (5g), pasta z czerwonej fasoli z boczkiem i pieczoną papryką (30g),

mix warzyw (20g).

Herbata owocowa (150 g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Zupa pieczarkowa z makaronem (200g).

Wafle ryżowe malinowe (24g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Babka piaskowa (80g).

Dziki Mus Promyk – jabłko, banan i mango z liofilizowaną truskawką (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa brokułowa z kluseczkami (200g).

Paluszki z sezamem (30g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, sezam.

 

JADŁOSPIS 14-18.4.2025 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK

14.4.2025 R.

WTOREK

15.4.2025 R.

ŚRODA

16.4.2025 R.

CZWARTEK

17.4.2025 R.

PIĄTEK

18.4.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

szynka gotowana (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Ananas (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Kasza manna na mleku (140g). Pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g), pasztet drobiowy (20g),mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

BUFET WIELKANOCNY:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

jajko gotowane, twarożek, kabanosy (po 15g),

mix warzyw (30g),

Kakao (150g).

Winogrono (100g).

Alerg.: gluten, jajo, nabiał.

Mix płatków z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

polędwica sopocka (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g),

ser żółty (30g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Jabłko (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Naleśniki z serem (170g)

polewa jogurtowa z malinami (30g),

surówka z marchwi i jabłka (60g).

Sok owocowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Kotlet mielony (80g),

ziemniaki (120g),

buraczki na ciepło (50g),

mizeria z jogurtem (60g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Spaghetti razowe (120g)
z mięsem (60g), warzywami (40g), sosem pomidorowym (20g) i żółtym serem (10g),

mix sałat z warzywami i jogurtem (60g).

Sok owocowy  (150g)

Alerg.: gluten, nabiał, seler.

Gulasz drobiowy z warzywami (130g),

kasza jaglana (120g),

surówka z ogórka kiszonego z warzywami (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: brak.

Paluszki rybne (90g),
risotto z warzywami (170g),

surówka colesław z papryką i kukurydzą (60g).

Herbata owocowa (150g).

 

 

 

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

Zupa kapuśniak kiszony z ziemniakami (200g).

Ciasteczka owsiane (30g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, seler.

Tosty z szynką i żółtym serem (110g),  keczup (20g), mix warzyw (20g)

Dziki Sok Minionkowy – jabłko, mirabelka, marchew, cytryna (150g).

Al.: gluten, nabiał, seler.

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (200g).

Herbatniki (16g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Pudding ryżowy na mleku z wanilią (120g),

banan (50g).

Herbata/Woda (150g).

 

 

 

Alergeny: nabiał.

Zupa krem z zielonego groszku z  ziemniakami (200g).

Grzanka czosnkowa (25g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

JADŁOSPIS 21-25.4.2025 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK

21.4.2025 R.

WTOREK

22.4.2025 R.

ŚRODA

23.4.2025 R.

CZWARTEK 24.4.2025 R.

DZIEŃ ŚNIADANIA

PIĄTEK

25.4.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

Ryż na mleku (140g).

Pieczywo razowe (25g) z  masłem (3g),

kiełbasa żywiecka (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

ser żółty (25g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Banan (100g).

 

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo z ziarnami (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka, pasztet drobiowy, pasta z makreli i jajka (po 15g), mix warzyw (30g).

Kakao (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny.: gluten, jajo, ryba, nabiał.

Płatki czekoladowe z mlekiem (140g).

Pieczywo graham (25g) z  masłem (3g),

schab pieczony (15g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Makaron razowy (120g) z zielonymi warzywami (50g) i łososiem (40g),

surówka z pomidorków z mozzarellą, pestkami słonecznika i oliwą(60g)

Herbata owocowa (150g).

Alergeny: gluten, ryba, nabiał.

Klopsiki (80g) z sosem pomidorowym (30g),

kasza jęczmienna (120g) kalafior gotowany (50g),

surówka z kolorowych papryk i ogórka kiszonego (60g).

Kompot owocowy(150g)

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Kotlet z piersi kurczaka (80g),

ziemniaki (120g),

buraczki na ciepło (50g),

mizeria z jogurtem (60g).

Sok owocowy (150g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Kotlet jajeczny (70g),

makaron minionkowy z sosem serowym (120g),

brokuł gotowany (50g),

surówka z kiszonej kapusty (60g).

Herbata owocowa (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

Bułka kajzerka (50g) z masłem (5g) i miodem (10g)

Sok Eliksir Elfów-jabłko, gruszka, czerwona porzeczka (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Zupa jarzynowa z ziemniakami (200g).

Pieczywo chrupkie (30g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Deser z kaszy manny z wanilią (120g),

mus malinowy (30g),

ciasteczko jaglane (20g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa pomidorowa z ryżem (200g).

Kabanosy drobiowo-wieprzowe (30g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

JADŁOSPIS 28.4-2.5.2025 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK

28.4.2025 R.

WTOREK

29.4.2025 R.

ŚRODA

30.4.2025 R.

CZWARTEK

1.5.2025 R.

PIĄTEK

2.5.2025 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica z kurczaka (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Melon (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki jęczmienne na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Banan (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Bułka pszenna (30g)

z masłem (5g),

parówka (60g),

keczup (20g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

ŚWIĘTO PRACY

Płatki muesli z mlekiem (140g). Bułka kajzerka (25g)

z masłem (5g),

kiełbasa krakowska (20g),

mix warzyw (20g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał, orzechy.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Makaron (120g) z serem i jogurtem (60g) mus truskawkowy (50g),

surówka z marchwi z orzechami (60g).

Lemoniada cytrusowa (150g).

Al.: gluten, nabiał, orzechy.

Kurczak z warzywami po syczuańsku (130g),

ryż jaśminowy (120g),

surówka z kiszonej kapusty (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: brak.

Mintaj panierowany (90g),
ziemniaki (120g),

bukiet jarzyn gotowanych (50g),mix sałat z warzywami i jogurtem (60g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał.

Łazanki (120g) z piersią indyka (70g), pieczarkami i kapustą kiszoną (50g),

mizeria z jogurtem (50g).

Kompot owocowy (150g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

Rosół z makaronem (200g).

Baton z suszonych owoców  (35g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, nabiał, orzechy, seler.

Tortilla zapiekana z kurczakiem i warzywami (140g).

Sok owocowy (200g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Barszcz ukraiński z ziemniakami (200g).

Paluszki Junior (30g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten,  nabiał, seler.

Racuszki kukurydziane bananowe z cukrem pudrem (120g),

mieszanka bakaliowa (40g).

Mleko w kartoniku (200g).

Alergeny: jajo, nabiał, orzechy.