Jadłospis
Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie.
JADŁOSPIS 7-10.1.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 6.1.2025 R. | WTOREK 7.1.2025 R. | ŚRODA 8.1.2025 R. | CZWARTEK 9.1.2025 R. DZEŃ MORELI | PIĄTEK 10.1.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| OBJAWIENIE PAŃSKIE | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Pomarańcza (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Owsianka na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), pasta jajeczna (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), ser żółty (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki kukurydziane z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), schab pieczony (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Makaron (120g) z serem i jogurtem (60g), mus truskawkowy (50g), surówka z marchwi (60g). Dziki Sok Buraczana słodycz – jabłko, burak, cytryna (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Kotlet schabowy (90g), ziemniaki (120g), fasolka szparagowa (50g), mizeria z jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Gulasz wieprzowy z groszkiem i warzywami (130g), kasza gryczana (120g), surówka z ogórka kiszonego z warzywami (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: gluten. | Dorsz panierowany (80g), risotto z warzywami (170g), surówka z sałaty lodowej z ziołowym dresingiem (50g). Herbata ziołowa z cytryną (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba. | ||
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00 | Zupa krem brokułowy (200g). Grzanki czosnkowe (40g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, seler, nabiał, orzechy. | Kukurydza parowana (100g), pieczywo chrupkie (20g) z masłem (5g), mix warzyw (25g). Sok owocowy (250g). Alergeny: gluten, nabiał. | Bułka pszenna (50g) z masłem (5g), twarożek z suszonymi morelami (25g), winogrono (40g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa pomidorowa z makaronem (200g). Wafle kukurydziane (20g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 13-17.1.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 13.1.2025 R. | WTOREK 14.1.2025 R. | ŚRODA 15.1.2025 R. DZIEŃ BAJGLA | CZWARTEK 16.1.2025 R. | PIĄTEK 17.1.2025 R. DZIEŃ PIZZY | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica wieprzowa, ser żółty (po 15g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Winogrono (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Kasza manna na mleku (140g). Pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g), pasztet drobiowy (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Bajgiel pszenny z sezamem (30g) z masłem (5g), twarożek na słodko (30g), konfitura wieloowocowa (10g), kalarepa (20g). Bawarka (150g). Banan (100g). Alergeny: gluten, nabiał, sezam. | Płatki wielozbożowe z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), schab pieczony (25g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Mandarynka (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), kiełbasa żywiecka, jajko gotowane, szynka drobiowa (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Ryż (120g) z serem i jogurtem (60g), jabłko duszone z cynamonem (50g), surówka z selera z brzoskwinią (60g). Herbata imbirowa z pomarańczą (150g).
Alergeny: nabiał. | Kotlet mielony (80g), ziemniaki (120g), buraczki na ciepło (50g), surówka z marchwi z chrzanem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Sztuka mięsa pieczonego (80g) w sosie własnym (30g), kasza kus-kus (120g), marchew gotowana z groszkiem (50g), mizeria z jogurtem (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Krokiet z mięsem drobiow. (170g) zapiekany z żółtym serem (10g), brokuł gotowany (60g), surówka z czerwonej kapusty z warzywami (50g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Klopsik rybny pieczony (80g), szpinak duszony z czosnkiem i śmietanką (50g), surówka z pomidorów z jogurtem (60g). Herbata owocowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00 | Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (200g). Kabanosy wieprzowo-drobiowe (20g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, seler. | Grahamka (50g) z masłem (5g), hummus z suszonymi pomidorami (15g), pomidorki (20g). Dziki Sok Niezłe Ziółko – jabłko, ananas, jarmuż, ogórek, cytryna (150g). Alerg.: gluten, nabiał. | Rosół z makaronem (200g). Mieszanka bakaliowa (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler, orzechy. | Babka piaskowa (80g). Dziki Mus Promyk – jabłko, banan i mango z liofilizowaną truskawką (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Pizza domowa z szynką, pieczarkami i żółtym serem (140g), keczup, sos czosnkowy (20g), mix warzyw (30g). Sok w kartoniku (200g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 20-24.1.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 20.1.2025 R. | WTOREK 21.1.2025 R. | ŚRODA 22.1.2025 R. | CZWARTEK 23.1.2025 R. | PIĄTEK 24.1.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), schab pieczony (25g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Melon (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Ryż na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), kiełbasa krakowska (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo z ziarnami (30g) z masłem (5g), jajecznica (50g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Płatki wielozbożowe z mlekiem (140g). Pieczywo graham (25g) z masłem (3g), twarożek z rzodkiewką (15g) mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pasztet z kurczaka, polędwica sopocka, serek capri (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Mandarynka (100g). Al.: gluten, jajo, nabiał, seler. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Kluski leniwe z serem, masłem i cynamonem (180g), polewa jogurtowa z truskawką i wanilią (30g), marchew mini (70g), Lemoniada cytrusowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Burger z wątróbki drobiowej (70g), ziemniaki (120g), kalafior gotowany (50g), surówka z ogórka kiszonego z papryką (60g). Herbata owocowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Wieprzowina po syczuańsku z warzywami (130g), ryż jaśminowy (120g), surówka z kapusty pekińskiej z warzywami, kukurydzą i oliwą (60g) Sok owocowy (150g). Alergeny: brak. | Kotlet panierowany drobiowy (90g), ziemniaki (120g), buraczki na ciepło (50g), sałata lodowa z ogórkiem i jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Paluszki rybne (90g), kaszotto bulgur z warzywami (50g), surówka z kapusty kiszonej (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Zupa żurek z jajkiem, białą kiełbaską i ziemniakami (200g). Ciasteczka bezcukrowe (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, seler. | Tosty z szynką i żółtym serem (110g), keczup (20g), mix warzyw (20g). Dziki Sok Odpornościowy Pigwówka – jabłko, pigwa, marchew, kurkuma (150g). Al.: gluten, nabiał, seler. | Zupa pieczarkowa z kluseczkami (200g). Herbatniki (16g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Deser z kaszy manny na mleku z tropikalną różdżką smaku (140g), winogrono (40g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa fasolowa z ziemniakami, wołowiną i kolendrą (200g). Wafle ryżowe (20g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: seler. |
JADŁOSPIS 27-31.1.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 27.1.2025 R. | WTOREK 28.1.2025 R. | ŚRODA 29.1.2025 R. | CZWARTEK 30.1.2025 R. DZIEŃ ROGALIKA | PIĄTEK 31.1.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica wieprzowa (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki jęczmienne na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), ser żółty (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Bułka pszenna (30g) z masłem (5g), parówka (60g), keczup (20g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Winogrono (100g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Płatki musli z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), polędwica z indyka (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Mandarynka (100g). Alergeny: gluten, nabiał, orzechy. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), serek topiony, szynka wieprzowa, pasta jajeczna (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Naleśniki z serem(180g) polewa jogurtowa (30g), sałatka owocowa (100g). Herbata ziołowa z cytryną i miodem(150g) Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Udko pieczone (90g), risotto z warzywami (170g) sałatka z buraczków z malinami (60g). Dziki Sok Filemon – jabłko, gruszka, szpinak, limonka (150g). Alergeny: brak. | Spaghetti (120g) Kompot owocowy(150g) Al.: gluten, nabiał, seler. | Bitki z piersi kurczaka (70g) w sosie śmietanowo-pieczarkowym (40g), kasza jaglana (120g), surówka z pomidorów z jogurtem (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Mintaj panierowany (90g), bukiet jarzyn gotowanych (50g), surówka colesław z kukurydzą (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Barszcz czerwony z ziemniakami (200g). Baton zbożowy (35g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, seler, orzechy, nabiał. | Chałka drożdżowa (80g), Koktajl jogurtowy z kefirem, owocami leśnymi i miodem (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa jarzynowa z zacierkami (200g). Paluszki Junior (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, seler. | Rogalik z ciasta francuskiego (50g), krem czekoladowy z awokado (15g), Dziki Mus Aksamitny – jabłko, truskawka i burak z liofiliz. ananasem (200g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym (200g). Chipsy owocowe (18g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, seler, nabiał. |