Jadłospis
Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie.

JADŁOSPIS 24-28.3.2025 r. |
|
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 24.3.2025 R. | WTOREK 25.3.2025 R. DZIEŃ GOFRA | ŚRODA 26.3.2025 R. DZIEŃ SZPINAKU | CZWARTEK 27.3.2025 R. | PIĄTEK 28.3.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Bajgiel pszenny z sezamem (50g) z masłem (5g), polędwica z indyka(30g) mix warzyw (20g). Bawarka (150g). Winogrono (100g). Alergeny: gluten, nabiał, sezam. | Płatki jęczmienne na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), ser żółty (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Ananas (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica wieprzowa (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki musli z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), pasztet z kurczaka (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, orzechy, seler. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), serek topiony, szynka wieprzowa, pasta jajeczna (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Makaron (120g) z serem i jogurtem (60g), mus truskawkowy (50g), surówka z marchwi z jabłkiem (60g). Sok bananowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Burger z wątróbki drobiowej (70g), kaszotto z warzywami (170g), surówka z ogórka kiszonego z pomidorem (60g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Pierogi z mięsem (180g) z okrasą z cebuli (20g), surówka z kolorowych kapust z warzywami (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, seler. | Bitki z piersi kurczaka (70g) w sosie śmietanowo-pieczarkowym (40g), makaron z pesto (130g), mizeria z jogurtem (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Dorsz duszony (70g) w śmietanie z warzywami (50g), ziemniaki (120g), mix warzyw do chrupania (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, ryba, nabiał. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (200g). Kabanosy wieprzowo-drobiowe (20g). Herbata/Woda (150g). Al.: gluten, jajo, seler. | Gofry (70g) z cukrem pudrem (5g), bakalie (20g). Dziki Mus Pokusa – jabłko, pomarańcza i mango z liofiliz. truskawką (200g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa krem szpinakowy z ziemniakami (200g). Grzanka czosnkowa z parmezanem (35g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, seler, nabiał. | Chałka drożdżowa (80g) Koktajl jogurtowy z maślanką, owocami leśnymi i miodem (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa pomidorowa z makaronem (200g). Pieczywo chrupkie (20g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, seler. |
JADŁOSPIS 31.3-4.4.2025 r. |
| |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 31.3.2025 R. DZIEŃ BUDYNIU | WTOREK 1.4.2025 R. | ŚRODA 2.4.2025 R. | CZWARTEK 3.4.2025 R. | PIĄTEK 4.4.2025 R. DZIEŃ MARCHEWKI | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), schab pieczony (25g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Winogrono (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Owsianka na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), kiełbasa krakowska (15g) mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Bułka wrocławska (40g) z masłem (5g), twarożek naturalny (30g), konfitura żurawinowa (10g), kalarepa (20g). Bawarka (150g). Banan (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki kukurydziane z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), polędwica sopocka (15g) mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), ser żółty, szynka gotowana, serek capri (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Kluski leniwe z serem, masłem i cynamonem (180g), polewa jogurtowa z owocami lasu (30g), marchew mini (60g), Lemoniada cytrusowa (150g).
Alerg: gluten, jajo, nabiał. | Udko pieczone (90g), ziemniaki (120g), brokuł gotowany (50g), sałata lodowa z warzywami i winegretem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten. | Leczo z polędwiczką wieprzową i cukinią(130g), ryż jaśminowy (120g), surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: brak. | Kotlet devolay z piersi kurczaka z żółtym serem (80g), ziemniaki (120g), fasolka szparagowa (50g), surówka z kapusty pekińskiej z warzywami (50g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Klopsik rybny pieczony (80g), z warzywami (50g), surówka z kiszonej kapusty (60g). Herbata owocowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00
| Zupa koperkowa z ziemniakami (200g). Mini drożdżówka z nadzieniem budyniowym (45g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Bułka grahamka (50g) z masłem (5g), pasta jajeczna (25g), mix warzyw (20g). Sok Zaczarowany – jabłko, pomarańcza, jarmuż, pietruszka, cytryna(150g) Alerg.: gluten, jajo, nabiał. | Zupa kalafiorowa z ziemniakami (200g). Ciastka bezcukrowe (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy. | Sernik domowy z cukrem pudrem (100g), melon (50g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa krem marchewkowy z pomarańczą i imbirem (200g). Snacki popcornowe (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 7-11.4.2025 r. |
| |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 7.4.2025 R. | WTOREK 8.4.2025 R. | ŚRODA 9.4.2025 R. | CZWARTEK 10.4.2025 R. | PIĄTEK 11.4.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), kiełbasa żywiecka (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Winogrono (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Kluski lane na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), ser żółty (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Pieczywo z ziarnami (30g) z masłem (5g), jajecznica (50g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Płatki wielozbożowe z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), polędwica z indyka (25g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Pomarańcza (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy, schab pieczony, twarożek z rzodkiewką (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g).Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Ryż (120g) z serem i jogurtem (60g), jabłko duszone z cynamonem (50g), surówka z selera z brzoskwinią (60g). Herbata ziołowa z miodem i cytryną (150g). Alergeny: nabiał, seler. | Bitki wieprzowe (70g) w sosie śmietanowo-chrzanowym (30g), kasza gryczana z marchewką i groszkiem (160g), sałatka z buraków z warzywami (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: nabiał. | Medalion drobiowy (80g), ziemniaki (120g), bukiet jarzyn (50g), surówka z czerwonej kapusty z warzywami i oliwą (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo. | Sztuka mięsa pieczonego (70g) w sosie własnym (20g), kasza bulgur (120g), kapusta zasmażana (50g), mizeria z jogurtem (50g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Dorsz z pieca (70g), makaron curry z warzywami (170g), surówka z pomidorów z jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, ryba, nabiał. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00 | Zupa ogórkowa z ziemniakami (200g). Baton zbożowy z orzechami (35g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, seler, orzechy. | Bułka wiejska (50g) z masłem (5g), pasta z czerwonej fasoli z boczkiem i pieczoną papryką (30g), mix warzyw (20g). Herbata owocowa (150 g). Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa pieczarkowa z makaronem (200g). Wafle ryżowe malinowe (24g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Babka piaskowa (80g). Dziki Mus Promyk – jabłko, banan i mango z liofilizowaną truskawką (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa brokułowa z kluseczkami (200g). Paluszki z sezamem (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, sezam. |
JADŁOSPIS 14-18.4.2025 r. |
| |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 14.4.2025 R. | WTOREK 15.4.2025 R. | ŚRODA 16.4.2025 R. | CZWARTEK 17.4.2025 R. | PIĄTEK 18.4.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka gotowana (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Ananas (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Kasza manna na mleku (140g). Pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g), pasztet drobiowy (20g),mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | BUFET WIELKANOCNY: Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), jajko gotowane, twarożek, kabanosy (po 15g), mix warzyw (30g), Kakao (150g). Winogrono (100g). Alerg.: gluten, jajo, nabiał. | Mix płatków z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), polędwica sopocka (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), ser żółty (30g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Naleśniki z serem (170g) polewa jogurtowa z malinami (30g), surówka z marchwi i jabłka (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Kotlet mielony (80g), ziemniaki (120g), buraczki na ciepło (50g), mizeria z jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Spaghetti razowe (120g) mix sałat z warzywami i jogurtem (60g). Sok owocowy (150g) Alerg.: gluten, nabiał, seler. | Gulasz drobiowy z warzywami (130g), kasza jaglana (120g), surówka z ogórka kiszonego z warzywami (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: brak. | Paluszki rybne (90g), surówka colesław z papryką i kukurydzą (60g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: gluten, jajo, ryba. | |
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00 | Zupa kapuśniak kiszony z ziemniakami (200g). Ciasteczka owsiane (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, seler. | Tosty z szynką i żółtym serem (110g), keczup (20g), mix warzyw (20g) Dziki Sok Minionkowy – jabłko, mirabelka, marchew, cytryna (150g). Al.: gluten, nabiał, seler. | Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (200g). Herbatniki (16g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Pudding ryżowy na mleku z wanilią (120g), banan (50g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: nabiał. | Zupa krem z zielonego groszku z ziemniakami (200g). Grzanka czosnkowa (25g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 21-25.4.2025 r. |
| |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 21.4.2025 R. | WTOREK 22.4.2025 R. | ŚRODA 23.4.2025 R. | CZWARTEK 24.4.2025 R. DZIEŃ ŚNIADANIA | PIĄTEK 25.4.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY | Ryż na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), kiełbasa żywiecka (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), ser żółty (25g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | BUFET ŚNIADANIOWY: Pieczywo z ziarnami (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka, pasztet drobiowy, pasta z makreli i jajka (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Gruszka (100g). Alergeny.: gluten, jajo, ryba, nabiał. | Płatki czekoladowe z mlekiem (140g). Pieczywo graham (25g) z masłem (3g), schab pieczony (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Makaron razowy (120g) z zielonymi warzywami (50g) i łososiem (40g), surówka z pomidorków z mozzarellą, pestkami słonecznika i oliwą(60g) Herbata owocowa (150g). Alergeny: gluten, ryba, nabiał. | Klopsiki (80g) z sosem pomidorowym (30g), kasza jęczmienna (120g) kalafior gotowany (50g), surówka z kolorowych papryk i ogórka kiszonego (60g). Kompot owocowy(150g) Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Kotlet z piersi kurczaka (80g), ziemniaki (120g), buraczki na ciepło (50g), mizeria z jogurtem (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Kotlet jajeczny (70g), makaron minionkowy z sosem serowym (120g), brokuł gotowany (50g), surówka z kiszonej kapusty (60g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | ||
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00 | Bułka kajzerka (50g) z masłem (5g) i miodem (10g) Sok Eliksir Elfów-jabłko, gruszka, czerwona porzeczka (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa jarzynowa z ziemniakami (200g). Pieczywo chrupkie (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Deser z kaszy manny z wanilią (120g), mus malinowy (30g), ciasteczko jaglane (20g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa pomidorowa z ryżem (200g). Kabanosy drobiowo-wieprzowe (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 28.4-2.5.2025 r. |
| |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | ||||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 28.4.2025 R. | WTOREK 29.4.2025 R. | ŚRODA 30.4.2025 R. | CZWARTEK 1.5.2025 R. | PIĄTEK 2.5.2025 R. | |
ŚNIADANIE
(ok. 25-30% 350-420 kcal)
godz. 9:00
| Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica z kurczaka (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Melon (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki jęczmienne na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), ser żółty (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Bułka pszenna (30g) z masłem (5g), parówka (60g), keczup (20g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | ŚWIĘTO PRACY | Płatki muesli z mlekiem (140g). Bułka kajzerka (25g) z masłem (5g), kiełbasa krakowska (20g), mix warzyw (20g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał, orzechy. | |
OBIAD
(ok. 30-35% 420-490 kcal)
godz. 12:00
| Makaron (120g) z serem i jogurtem (60g) mus truskawkowy (50g), surówka z marchwi z orzechami (60g). Lemoniada cytrusowa (150g). Al.: gluten, nabiał, orzechy. | Kurczak z warzywami po syczuańsku (130g), ryż jaśminowy (120g), surówka z kiszonej kapusty (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: brak. | Mintaj panierowany (90g), bukiet jarzyn gotowanych (50g),mix sałat z warzywami i jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał. | Łazanki (120g) z piersią indyka (70g), pieczarkami i kapustą kiszoną (50g), mizeria z jogurtem (50g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | ||
PODWIECZOREK
(ok. 15-20% 210-280 kcal)
godz. 15:00 | Rosół z makaronem (200g). Baton z suszonych owoców (35g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, nabiał, orzechy, seler. | Tortilla zapiekana z kurczakiem i warzywami (140g). Sok owocowy (200g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Barszcz ukraiński z ziemniakami (200g). Paluszki Junior (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Racuszki kukurydziane bananowe z cukrem pudrem (120g), mieszanka bakaliowa (40g). Mleko w kartoniku (200g). Alergeny: jajo, nabiał, orzechy. |