Jadłospis

Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie. 

JADŁOSPIS 10-14.6.2024 r.

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK 10.6.2024R

PIKNIK

WTOREK

11.6.2024 R.

ŚRODA 12.6.2024 R.

WYCIECZKA

CZWARTEK

13.6.2024 R.

PIĄTEK

14.6.2024 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica z indyka (25g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Truskawki (100g).

 

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Kasza manna na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g), masło(3g), twarożek z rzodkiewką (15g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

PRZED WYCIECZKĄ:

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

schab pieczony, ser żółty (po 15g),

mix warzyw (30g).

Herbata (150g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Mix płatków z mlekiem (140g),

Pieczywo żytnie (25g) z  masłem (3g),

kiełbasa żywiecka (15g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Winogrono (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), jajko gotowane, szynka, kabanosy drob. (po 15g), mix warzyw (30g).

Kakao (150g).

Jabłko (100g).

Alerg.: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Kluski leniwe z serem,

masłem i cynamonem (180g),

mus jagodowy (20g),

surówka z marchwi i jabłka (60g).

Herbata ziołowa (150g).

 

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Kotlet schabowy (90g),

ziemniaki (120g),

kapusta młoda zasmażana (50g),

surówka z pomidora z jogurtem (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

NA WYCIECZCE:

Kiełbaska z cielęciną (55g),

pieczywo pszenne (35g),

pomidory koktajlowe (30g),

bułeczka z jabłkiem (50g),

banan (100g).

Sok w kartoniku (200g),

woda (300g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Indyk (80g) w śmietanie z pieczarkami (80g),

makaron razowy (120g),

surówka z ogórka kiszonego z warzywami (60g).

Kompot owocowy  (150g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Klopsik rybny z pieca (80g),

risotto curry z warzywami (180g), 

surówka z kiszonej kapusty (60g).

Lemoniada imbirowa z miętą (150g).

 

Alergeny: gluten, ryba, jajo.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

 

Pizzerinka z szynką i żółtym serem (70g),

keczup (10g),

mix warzyw (30g).

Sok owocowy (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Bułka graham (50g),

hummus z suszonymi pomidorami (25g),

mix warzyw, (30g).

Kakao (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

PO WYCIECZCE:

Zupa pomidorowa z ryżem (200g).

Woda (150g).

 

 

 

Alergeny: nabiał, seler.

Ciasto marchewkowe (80g), 

Dziki Gumi-Mus – jabłko, banan, czarna porzeczka z liofilizowanym ananasem (100g).

Herbata/Woda (150g).

Alerg.: gluten, jajo, nabiał.

Zupa jarzynowa z ziemniakami (200g).

Chipsy jabłkowe i buraczkowo-malinowe (20g).

Herbata/Woda (150g).

Alerg: gluten, nabiał, seler

JADŁOSPIS 17-21.6.2024 r.

 

 

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK

17.6.2024 R.

WTOREK

18.6.2024 R.

ŚRODA

19.6.2024 R.

CZWARTEK

20.6.2024 R.

PIĄTEK

21.6.2024 R.

ŚNIADANIE

 

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

 

godz. 9:00

 

 

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

szynka gotowana (30g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Winogrono (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Owsianka na mleku (140g).

Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Bułka grahamka (30g) z masłem (5g),

parówka (60g),

keczup (20g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Truskawki (100g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Płatki kukurydziane z mlekiem (140g).

Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g),

schab pieczony (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Banan (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

BUFET ŚNIADANIOWY:

Pieczywo z ziarnami (50g) z masłem (5g), twarożek ze szczyp., pasztet, polędwica (po 15g), mix warzyw(30g)

Kakao (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

 

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

 

godz. 12:00

 

Makaron (120g)

z serem i jogurtem (60g), mus truskawkowy (50g),

surówka z marchwi z pomarańczą (60g).

Herbata ziołowa (150g).

 

Alergeny: gluten,  nabiał.

Sztuka mięsa pieczonego (80g) w sosie własnym (30g),

ziemniaki (120g),

buraczki na ciepło (50g)

mizeria z jogurtem(60g)

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: brak.

Spaghetti (120g)
z mięsem (70g), sosem warzywno-pomidorowym (40g) i żółtym serem (10g),

sałata lodowa z warzywami i jogurtem (50g).

Sok owocowy  (150g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Leczo z polędwiczką wieprzową (60+80g),

ryż basmati (120g),

surówka z pora, marchwi i jabłka (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

Alergeny: brak.

Kotlet rybny (80g),

frytki (120g), 

marchew mini (50g),

surówka z kiszonej kapusty (60g).

Lemoniada cytrusowa z miętą (150g).

 

Alergeny: gluten, ryba, jajo.

PODWIECZOREK

 

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

 

godz. 15:00

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami (200g).

Tost z masłem orzechowym (30g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, nabiał seler, orzechy.

Bułka wrocławska (40g) z masłem (5g),

pasta jajeczna (30g),

arbuz (50g).

Mleko (150 g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa krem szpinakowy z ziemniakami (200g).

Baton zbożowy (40g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler, orzechy.

Ciasto czekoladowe z gruszką (120g).

Dziki Sok – jabłko, pomarańcza i wiśnia (200g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Żurek z jajkiem, białą kiełbaską i ziemniakami (200g).

Wafle ryżowe (20g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: jajo, nabiał, seler.