Jadłospis

Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie. 

JADŁOSPIS 23-27.1.2023 r.

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

(rozkład procentowy)

PONIEDZIAŁEK

23.1.2022 r.

WTOREK

24.1.2023 r.

ŚRODA

25.1.2023 r.

CZWARTEK

26.1.2023 r.

PIĄTEK

27.1.2023 r.

ŚNIADANIE

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

I TURA

godz. 8:30

II TURA

godz. 9:00

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica sopocka (25g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Jabłko (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Mix płatków zbożowych (140g). Pieczywo razowe (25g) z  masłem (3g),

kiełbasa krakowska (15g), mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

pasztet drobiowy, ser żółty (po 15g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Banan (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Kluski lane na mleku
z mlekiem (140g),

Pieczywo żytnie (25g) z  masłem (3g), szynka (15g), mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Mandarynka (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g),

twarożek naturalny(25g),

konfitura owocowa (10g), kalarepa (15g).

Kakao (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

OBIAD

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

I TURA

godz. 11:30/12:00

II TURA

godz. 12:30

Pierogi z mięsem (200g) z okrasą z cebuli (20g),

marchew mini (50g),

mizeria z jogurtem (60g).

Kompot owocowy (150g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtym serem (200g),

fasolka szparagowa (50g),

surówka z ogórka kiszonego, pora i marchwi (60g).

Sok multiwitamina (150g).

Alerg: gluten, nabiał, seler.

Medalion z kurczaka (80g),

ziemniaki (120g),

marchewka z groszkiem (50g),

surówka z pomidora z jogurtem (60g).

Lemoniada cytrusowa z miodem (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Pierś z indyka (70g) w sosie śmietanowym z cukinią i szpinakiem (60g),

makaron świderki (120g),

surówka z czerwonej kapusty z warzywami (60g).

Kompot jabłkowy  (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Filet z ryby pieczony (70g),
kaszotto z warzywami (160g),

surówka z kapusty kiszonej (60g).

Kompot  (150g).

Alergeny: gluten, jajo, ryba.

PODWIECZOREK

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

I TURA

godz. 14:30/15:00

II TURA

godz. 15:30

Bułka drożdżowa z jabłkiem (80g).

Koktajl jogurtowy z kefirem, bananem, kiwi i truskawkami (200g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem (200g).
sok owocowy w kartoniku (200g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Szarlotka domowa (100g),

melon (50g).

Mleko (150g).

 

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Pudding ryżowy (120g),

prażone wiórki kokosowe (10g).

Winogrona (50g).

Woda/Herbata (150g).

Alergeny: nabiał, orzechy.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (200g).

Herbatniki (16g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

JADŁOSPIS 30.1-3.2.2023 r.

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

(rozkład procentowy)

PONIEDZIAŁEK

30.1.2023 r.

WTOREK

31.1.2023 r.

ŚRODA

1.2.2023 r.

CZWARTEK 2.2.2023 r.

BAL KARNAWAŁOWY

PIĄTEK

3.2.2023 r.

ŚNIADANIE

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

I TURA

godz. 8:30

II TURA

godz. 9:00

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

szynka wieprzowa (25g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Pomarańcza (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Ryż na mleku  (140g). Pieczywo pełnoziarniste (25g) z masłem (3g),

ser żółty wędzony (15g),

konfitura z żurawiny (10g),

kalarepa (10g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Bułka wrocławska (40g) z masłem (4g),

parówki na ciepło (60g),

keczup (10g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Banan (100g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Płatki kukurydziane
z mlekiem (140g),

Pieczywo pytlowe (25g) z  masłem (3g),

polędwica drobiowa (15g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Winogrona (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

twarożek z rzodkiewką, kabanosy (po 15g),

mix warzyw (30g).

Kakao (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

OBIAD

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

I TURA

godz. 11:30/12:00

II TURA

godz. 12:30

Naleśniki z serem (200g), mus z owoców leśnych (30g),

surówka z marchwi z jabłkiem i orzechami (60g).

Herbata ziołowa (150g).

Al: gluten, nabiał, orzechy.

Kotlet mielony (70g),

ziemniaki (120g),

marchew z groszkiem (50g),

surówka colesław z koperkiem (60g).

Sok owocowy tłoczony (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Leczo z indykiem (70+70g),

ryż brązowy (120g),

surówka z ogórka kiszonego z warzywami (60g).

Kompot wiśniowy (150g).

Alergeny: brak.

Zapiekanka makaronowa (120g) z warzywami (50g), szynką gotowaną i żółtym serem (60g),

Mix warzyw do chrupania (60g).

Herbata owocowa (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Paluszki rybne (90g),
frytki (120g),

szpinak duszony z czosnkiem i śmietaną (50g), surówka z pora, marchwi i jabłka (60g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał,

PODWIECZOREK

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

I TURA

godz. 14:30/15:00

II TURA

godz. 15:30

Zupa fasolowa z ziemniakami (200g).
Pieczywo chrupkie pszenne (20g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, seler.

Deser jogurtowy (120g) z granolą (50g), musem truskawkowym (30g) i sałatką owocową (50g).

Herbata z miodem (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, orzechy.

Zupa krem z pomarańczowych warzyw z ziemniakami (200g). Grzanki czosnkowe (50g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Barszcz biały z ziemniakami, chrzanem, kiełbasą i jajkiem (200g).
Ciasteczka (30g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Bułka drożdżowa z serem (60g).

Mus owocowy w tubce (100g).

Sok owocowy (200g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

JADŁOSPIS 6-10.2.2023 r.

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

(rozkład procentowy)

PONIEDZIAŁEK

6.2.2023 r.

WTOREK

7.2.2023 r.

ŚRODA

8.2.2023 r.

CZWARTEK

9.2.2023 r.

PIĄTEK

10.2.2023 r.

ŚNIADANIE

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

I TURA

godz. 8:30

II TURA

godz. 9:00

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

szynka gotowana (25g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Jabłko (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Kasza jęczmienna
na mleku (140g),

pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g),
ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Mandarynka (100g).

Alergeny: gluten, jajo,nabiał.

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g),

kiełbasa żywiecka (25g),

mix warzyw (30g).

Kakao (150g).

Winogrona (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki wielozbożowe
z mlekiem (140g),

pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g),

salami (20g),

mix warzyw (20g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

polędwica sopocka,

serek capri (po 15g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Gruszka (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

OBIAD

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

I TURA

godz. 11:30/12:00

II TURA

godz. 12:30

Pierogi z serem (200g) polewa jogurtowo-śmietanowa z wanilią (20g),

marchew mini (60g),

kalarepa (50g).

Sok bananowy (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Klopsik wieprzowy a’la gołąbek (100g) w sosie warzywno-pomidorowym (60g),

ryż jaśminowy (120g),

mizeria z jogurtem (60g).

Herbata z imbirem  (150g).

Alergeny: gluten, jajo,nabiał.

Schab pieczony (80g) z sosem pieczarkowym (50g), kasza kus-kus z warzywami (140g),

surówka z kapusty pekińskiej z warzywami z winegret (60g).

Sok jabłkowy (150g).

Alerg: gluten, nabiał.

Kotlet devolay z piersi kurczaka z żółtym serem (90g), ziemniaki (120g),

buraczki na ciepło (50g),

surówka z cykorii z warzywami i jogurtem (60g).

Kompot porzeczkowy (150g).

Al: gluten, jajo, nabiał.

Makaron (120g) z warzywami (50g) i łososiem (40g) w sosie śmietanowo-serowym (40g), mix warzyw do chrupania (60g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: gluten, ryba, nabiał.

PODWIECZOREK

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

I TURA

godz. 14:30/15:00

II TURA

godz. 15:30

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (200g).
Ciasteczka bezcukrowe  (50g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Placki drożdżowe z jabłkiem (120g),

syrop klonowy (20g),

ananas (50g).

Kisiel truskawkowy(150g)

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (200g).

Chrupki kukurydziane  (15g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Serek wiejski (100g) z miodem (10g),

bułka wrocławska (30g) z masłem (3g), banan (50g).

Lemoniada pomarańczowa (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Zupa krem pomidorowy z kluseczkami (200g).

Kabanosy (30g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

JADŁOSPIS 13-17.2.2023 r.

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

(rozkład procentowy)

PONIEDZIAŁEK

13.2.2023 r.

WTOREK

14.2.2023 r.

ŚRODA

15.2.2023 r.

CZWARTEK 16.2.2023 r.

TŁUSTY CZWARTEK

PIĄTEK

17.2.2023 r.

ŚNIADANIE

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

I TURA

godz. 8:30

II TURA

godz. 9:00

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

szynka wieprzowa (25g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Winogrona (100g).

 

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki czekoladowe z mlekiem (140g).

Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

polędwica z indyka (20g),mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g),

pasta jajeczna ze szczypiorkiem (30g).

Kakao (150g).

Melon (100g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Kasza jaglana na mleku (140g).

Pieczywo żytnie (25g) z  masłem (3g),
ser żółty (15g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Banan (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

kiełbasa krakowska, serek topiony (po 15g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Mandarynka (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

OBIAD

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

I TURA

godz. 11:30/12:00

II TURA

godz. 12:30

Kluski leniwe z serem (180g), polewa jogurtowo-truskawkowa (40g),

surówka z selera z jabłkiem i jogurtem (60g).

Herbata ziołowa (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Karkówka duszona (80g) z warzywami korzennymi (40g) z musztardowym sosem (30g),

kasza pęczak (120g),

sałatka z buraczków z warzywami (60g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: seler.

Łazanki (140g) z pieczarkami, kapustą kiszoną (60g) i kiełbasą (50g),

surówka z pomidora ze szczypiorem i jogurtem (60g).

Sok marchwiowy (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Gulasz drobiowy (80g) z warzywami (60g),

ziemniaki (120g),

surówka z kolorowych papryk i ogórka kiszonego (60g).

Kompot śliwkowy (150g).

 

Alergeny: gluten, jajo.

Miruna panierowana (80g),

risotto curry z warzywami (160g),

surówka z kiszonej kapusty (60g).

Sok jabłkowy tłoczony (150g).

Alergeny: ryba.

PODWIECZOREK

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

I TURA

godz. 14:30/15:00

II TURA

godz. 15:30

Zupa minestrone z wołowiną, czerwoną  soczewicą i ziemniakami (200g).
Wafle ryżowe (24g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: seler.

Pizzerinka z szynką i żółtym serem (80g),

keczup (20g),

mix warzyw (30g).

Lemoniada (150g)

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Zupa krem szpinakowy z ziemniakami i śmietanką (200g). Tost pełnoziarnisty z masłem czosnkowym (30g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Pączek z marmoladą (80g),  

bakalie (20g).

Koktajl jogurtowy z malinami i maślanką (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, orzechy.

Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami (200g).

Pieczywo chrupkie (15g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

 

JADŁOSPIS 20-24.2.2023 r.

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

rozkład procentowy

PONIEDZIAŁEK

20.2.2023 r.

WTOREK

21.2.2023 r.

ŚRODA 22.2.2023 r.

ŚRODA POPIELCOWA

CZWARTEK

23.2.2023 r.

PIĄTEK

24.2.2023 r.

ŚNIADANIE

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

I TURA

godz. 8:30

II TURA

godz. 9:00

Bułka grahamka (50g) z masłem (5g),

jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (60g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Jabłko (100g).

Al: gluten, jajo, nabiał.

Kasza manna na mleku  (140g).  Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g),

polędwica (25g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g),

twarożek naturalny (30g),

konfitura owocowa (20g).

Kakao (150g).

Banan (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Mix płatków zbożowych
z mlekiem (140g),

Pieczywo razowe (25g) z  masłem (3g), pasztet (15g), mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Winogrono (100g).

Alergeny: gluten, jajo,nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

szynka wieprzowa,

ser żółty (po 15g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

OBIAD

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

I TURA

godz. 11:30/12:00

II TURA

godz. 12:30

Makaron (120g)
z serem i jogurtem (60g), mus truskawkowy (50g),

marchew mini z miodem i prażonym sezamem (60g).

Herbata ziołowa (150g).

Alergeny: nabiał, gluten, sezam.

Pieczeń rzymska (70g) z sosem pomidorowym (30g),

ryż jaśminowy (120g),

groszek zielony (30g),

surówka z kapusty pekińskiej (60g).

Sok multiwitamin(150g).

Alergeny: gluten, jajo.

Kotlet jajeczny (70g)
ziemniaki (120g),

brokuł gotowany (50g),

surówka z pomidora z rzodkiewką, szczypiorem i jogurtem (60g).

Kompot owocowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Nuggetsy z piersi indyka (80g), makaron razowy z warzywami (140g),

kolorowa papryka (60g),

sos jogurtowo-czosnkowy (20g).

Herbata z imbirem (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał.

Bitki drobiowe (70g) w sosie chrzanowym (40g),

kasza gryczana (120g),

buraczki na ciepło (50g),

ogórek kiszony (60g).

Kompot truskawkowy (150g).

Alergeny:  gluten, nabiał.

PODWIECZOREK

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

I TURA

godz. 14:30/15:00

II TURA

godz. 15:30

Krupnik z ziemniakami (200g).

Baton z suszonych owoców (35g).
Herbata/Woda (200g).

 

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy.

Bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), hummus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (20g),

mix warzyw (25g).

Kakao (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Zupa ogórkowa z ryżem (200g).

Ciasteczka bezcukrowe (35g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: gluten, nabiał, seler.

Bułka orkiszowa (50g)
z twarożkiem naturalnym z ziołami (20g),

łosoś wędzony (25g),

mix warzyw (20g).

Herbata owocowa (150g).

Alergeny: gluten, ryba, nabiał.

Zupa krem grochowy z ziemniakami i chipsami z wędzonego boczku (200g).

Wafle kukurydziane (20g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: nabiał, seler.

JADŁOSPIS 27.2-3.3.2023 r.

(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal).

POSIŁEK

(rozkład procentowy)

PONIEDZIAŁEK

27.2.2023 r.

WTOREK

28.2.2023 r.

ŚRODA

1.3.2023 r.

CZWARTEK

2.3.2023 r.

PIĄTEK

3.3.2023 r.

ŚNIADANIE

(ok. 25-30%

350-420 kcal)

I TURA

godz. 8:30

II TURA

godz. 9:00

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

szynka gotowana (25g),

mix warzyw (30g).

Kawa zbożowa (150g).

Winogrona (100g).

 

Alergeny: gluten, nabiał.

Kluski lane na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g),

ser żółty (20g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g),

kiełbasa krakowska (25g),

mix warzyw (30g).

Bawarka (150g).

Banan (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Płatki muesli z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z  masłem (3g),
polędwica sopocka (15g),

mix warzyw (15g).

Herbata/Woda (150g).

Gruszka (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), twarożek ze szczypiorkiem (15g), jajko gotowane (30g), sos jogurtowo-majonezowy (20g).Herbata hibiskus(150g)

Jabłko (100g).

Alergeny: gluten, nabiał.

OBIAD

(ok. 30-35%

420-490 kcal)

I TURA

godz. 11:30/12:00

II TURA

godz. 12:30

Ryż zapiekany (140g) z serem z jogurtem (60g), i jabłkiem z cynamonem (40g), surówka z marchwi z rodzynkami (50g).

Kompot porzeczkowy (150g).

Alergeny: nabiał.

Udko pieczone (100g),

ziemniaki (120g),

brokuł gotowany (50g),

mix sałat z warzywami, oliwkami i winegret(60g)

Sok gruszkowy tłoczony (150g).

Alergeny: nabiał.

Kotlet schabowy panierowany (80g),

kaszotto bulgur z warzywami (160g),

surówka colesław (60g).

Herbata z imbirem (150g).

Al: gluten, jajo, nabiał.

Krokiety z mięsem drobiowym (180g),

marchewka z groszkiem (50g), mizeria z sosem tzatziki (60g).

Sok pomarańczowy (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Mintaj z pieca (70g),

ziemniaki (120g),

bukiet jarzyn gotowanych (60g),

pomidory koktajlowe (50g).

Kompot śliwkowy (150g).

 

Alergeny: ryba.

PODWIECZOREK

(ok. 15-20%

210-280 kcal)

I TURA

godz. 14:30/15:00

II TURA

godz. 15:30

Zupa koperkowa z ziemniakami (200g).

Biszkopty (30g).

Herbata owocowa/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Bułka orkiszowa (50g)
z masłem (5g),

pasta z makreli i jajka (25g), mix warzyw (20g).

Bawarka (150g).

Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał.

Rosół z makaronem (200g).

Herbatniki zwierzątka (35g).

Herbata/Woda (150g).

Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler.

Pieczywo graham (50g) z masłem (5g), pasta z cieciorki z suszonymi pomidorami (30g),

mix warzyw, oliwki (25g).

Kakao (150g).

Alergeny: gluten, nabiał.

Zupa jarzynowa z zacierką (200g).

Snacki popcornowe (35g).

Herbata/Woda (150g).

 

Alergeny: nabiał, seler.