Jadłospis
Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie.


JADŁOSPIS 1-5.5.2023 r. |
| ||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK (rozkład procentowy) | PONIEDZIAŁEK 1.5.2023 r. | WTOREK 2.5.2023 r. DZIEŃ FLAGI | ŚRODA 3.5.2023 r. | CZWARTEK 4.5.2023 r. | PIĄTEK 6.5.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | MIĘDZYNARODOWE ŚWIĘTO PRACY | Pieczywo mieszane (40g) z masłem (5g), parówka (60g), keczup (20g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Owoc świeży (100g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | ŚWIĘTO KONSTYTUCJI TRZECIEGO MAJA | Płatki czekoladowe z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), polędwica sopocka (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo wiejskie (50g) z masłem (5g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Winogrona (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Makaron (120g) mus truskawkowy (50g), surówka z marchwi z jabłkiem, miodem i prażonym sezamem (60g). Lemoniada (150g). Alergeny: nabiał, gluten, sezam. | Gulasz z polędwiczki wieprzowej (80g) z warzywami (50g) w sosie własnym, kasza gryczana (120g), surówka z pomidora i ogórka kiszonego (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: seler. | Paluszki rybne (80g), ziemniaki (120g), szpinak duszony z czosnkiem i śmietaną (50g), surówka z kolorowych papryk z rzodkiewką (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał. | ||
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Mini wafle kukurydziane z polewą malinową (35g). Świeży owoc (50g). Sok owocowy w kartoniku (150g).
Alergeny: nabiał. | Bułka z ziarnami (50g) z masłem (5g), twarożek ze szczypiorkiem (20g), jajko gotowane (30g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą i ziemniakami (200g). Ciastko bezcukrowe (50g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 8-12.5.2023 r. | |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK (rozkład procentowy) | PONIEDZIAŁEK 8.5.2023 r. | WTOREK 9.5.2023 r. | ŚRODA 10.5.2023 r. | CZWARTEK 11.5.2023 r. | PIĄTEK 12.5.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka gotowana (25g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki jęczmienne pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Pomarańcza (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), kiełbasa żywiecka, pasztet (25g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Winogrona (100g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Płatki wielozbożowe pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g), salami (20g), mix warzyw (20g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka, serek capri (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Ryż (140g) z serem i jogurtem (60g), jabłko duszone z cynamonem (40g), surówka z warzyw korzeniowych z żurawiną (50g). Napar ziołowy z imbirem (150g). Alergeny: nabiał. | Kotlet mielony (80g), ziemniaki (120g), buraczki na ciepło (50g), mizeria z jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Bitki drobiowe (80g) w śmietanowym sosie curry (30g), ryż jaśminowy (120g), kalafior gotowany (50g), surówka z młodego szpinaku i pomidorków z bazylią i oliwą (60g). Sok owocowy (150g). Alergeny: gluten. | Karkówka duszona (80g) w sosie własnym (40g), kasza kus-kus (120g), fasolka szparagowa (50g), surówka z kapusty pekińskiej z warzywami (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten. | Makaron (120g) z zielonymi warzywami (50g) i łososiem (40g), mix warzyw do chrupania (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten, ryba, nabiał. |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (200g). Baton zbożowy z orzechami (40g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy. | Bułka pszenna (50g), hummus pomidorowy (20g), mix warzyw, oliwki (30g). Bawarka (150g). Alergeny: gluten, nabiał, sezam. | Zupa koperkowa z ziemniakami (200g). Ciasteczka owsiane kokosowe (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy. | Chałka drożdżowa (90g) z twarożkiem naturalnym (20g), konfitura owocowa (15g), melon (50g). Herbata z cytryną (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa ogórkowa z ziemniakami (200g). Paluszki Junior (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. |
| |||||
JADŁOSPIS 15-19.5.2023 r. | |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 15.5.2023 r. | WTOREK 16.5.2023 r. | ŚRODA 17.5.2023 r. | CZWARTEK 18.5.2023 r. | PIĄTEK 19.5.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | Pieczywo mieszane z ziarnami (50g) z masłem (5g), wędlina drobiowa (25g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Mix płatków zbożowych Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), polędwica (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), kiełbasa krakowska, ser żółty (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Melon (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Kasza manna na mleku (140g). Pieczywo pytlowe (25g) z masłem (3g), pasztet (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Pieczywo wiejskie (50g) z masłem (5g), szynka wieprzowa, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Winogrona (100g). Alergeny: gluten, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Naleśniki z serem (200g), jogurt naturalny (20g), mus jagodowy (20g), marchewka mini z miodem i orzechami włoskimi (50g). Sok multiwitamina (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, orzechy. | Bitki schabowe (80g) duszone w porach (30g), makaron razowy z warzywami (160g), sałatka z buraków z warzywami (60g). Kompot (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Gulasz wieprzowy (80g) z zielonym groszkiem i warzywami (50g), kasza bulgur (120g), surówka z pomidora i ogórka kiszonego (60g). Sok owocowy (150g).
Alergeny: gluten. | Kotlet z piersi kurczaka zapiekany z żółtym serem, ananasem i żurawiną (120g), ziemniaki (120g), sałata masłowa z jogurtem i śmietaną (60g). Herbata owocowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Kotlet rybny z pieca (80g), ryż basmati (120g), szpinak duszony z czosnkiem i śmietaną (50g), surówka z marchwi z chrzanem (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał. |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Barszcz biały z jajkiem, białą kiełbasą i ziemniakami (200g). Mix suszonych owoców (20g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Bułka graham (50g) pasta z makreli i jajka (25g), mix warzyw (20g). Kakao (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał. | Zupa brokułowa z ziemniakami (200g). Herbatniki be-be (16g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Deser z mleka kokosowego i nasion chia (100g), mus truskawkowy (30g), banan (50g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa fasolowa z ziemniakami (200g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: seler. |
JADŁOSPIS 22-26.5.2023 r. | |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK (rozkład procentowy) | PONIEDZIAŁEK 22.5.2023 r. | WTOREK 23.5.2023 r. | ŚRODA 24.5.2023 r. | CZWARTEK 25.5.2023 r. | PIĄTEK 26.5.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), schab pieczony (25g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Winogrono (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Ryż na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Melon (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g), pasta jajeczna, kiełbasa żywiecka (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Płatki kukurydziane Pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g), polędwica (20g), mix warzyw (20g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pasztet, twarożek na słodko z konfiturą (po20g) mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Spaghetti carbonara z boczkiem, śmietaną i serem parmezan(200g), brokuł gotowany (50g), pomidorki koktajlowe (60g). Sok marchwiowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Bitki drobiowe (80g) w sosie pieczarkowym (40g), kasza pęczak (120g), surówka z papryki z rzodkiewką i ogórkiem kiszonym (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: nabiał. | Pieczeń rzymska (70g) z sosem pomidorowym (30g), ryż jaśminowy (120g), groszek zielony (30g), surówka z kapusty pekińskiej z warzywami (60g). Sok jabłkowo-gruszkowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Krokiety z mięsem drobiowym (180g), buraczki na ciepło (50g), mizeria z sosem tzatziki (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Dorsz z pieca (70g), purée ziemniaczane (120g), bukiet jarzyn gotowanych (60g), surówka z kapusty kiszonej (50g). Lemoniada cytrusowa (150g). Alergeny: ryba, nabiał. |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (200g). Baton z suszonych owoców (35g). Alergeny: gluten, nabiał, seler, orzechy. | Tosty pełnoziarniste z szynką i żółtym serem (120g), keczup (20g), mix warzyw (50g). Herbata owocowa (150g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Rosół z makaronem w kształcie zwierzątek (200g). Babka piaskowa (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Bułka drożdżowa z jabłkiem (60g). Mus owocowy w tubce (100g). Mleko (250g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa kalafiorowa z kluseczkami (200g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. |
| |||||
JADŁOSPIS 29.5-2.6.2023 r. | |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 29.5.2023 r. | WTOREK 30.5.2023 r. | ŚRODA 31.5.2023 r. | CZWARTEK 1.6.2023 r. DZIEŃ DZIECKA | PIĄTEK 2.6.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), mix wędlin (25g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Jaglanka na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), polędwica (25g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pasztet, ser żółty (po15g) mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Winogrono (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Płatki wielozbożowe Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), polędwica (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Ananas (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka wieprzowa, ser topiony (po 15g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Kluski leniwe z serem, masłem i cynamonem (180g), jogurt naturalny (20g), sałatka owocowa (100g). Herbata ziołowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Spaghetti (120g) sałata lodowa z ogórkiem i jogurtem (40g). Sok owocowy (150g). Al: gluten, nabiał, seler. | Udko pieczone (100g), ziemniaki (120g), bukiet jarzyn gotowanych (50g), mix sałat z warzywami i winegretem (50g). Kompot (150g). Alergeny: brak. | Nuggetsy z piersi kurczaka (80g), frytki (120g), mix warzyw do chrupania (60g), keczup (20g). Sok owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Kotlet jajeczny (80g) surówka z kalarepy z warzywami (60g). Kompot (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Krupnik z ziemniakami (200g). Herbatniki maślane (30g)
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Kukurydza parowana (100g), pieczywo chrupkie (20g) z masłem (5g) i żółtym serem (20g). Napój imbirowy (250g). Alergeny: gluten, nabiał. | Rogaliki drożdżowe z nadzieniem budyniowym (80g). Banan (100g). Sok w kartoniku (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Galaretka z owocami (150g) bita śmietana z mascarpone i wanilią (30g), mix posypek (10g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa pomidorowa z ryżem (200g). Kabanosy (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. |