Jadłospis
Zobacz co będą jadły Twoje pociechy w najbliższym czasie.


JADŁOSPIS 23-27.1.2023 r. |
|
||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). |
|||||
POSIŁEK (rozkład procentowy) |
PONIEDZIAŁEK 23.1.2022 r. |
WTOREK 24.1.2023 r. |
ŚRODA 25.1.2023 r. |
CZWARTEK 26.1.2023 r. |
PIĄTEK 27.1.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka (25g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. |
Mix płatków zbożowych (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), kiełbasa krakowska (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. |
Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), pasztet drobiowy, ser żółty (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Banan (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
Kluski lane na mleku Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), szynka (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Mandarynka (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), twarożek naturalny(25g), konfitura owocowa (10g), kalarepa (15g). Kakao (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 |
Pierogi z mięsem (200g) z okrasą z cebuli (20g), marchew mini (50g), mizeria z jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtym serem (200g), fasolka szparagowa (50g), surówka z ogórka kiszonego, pora i marchwi (60g). Sok multiwitamina (150g). Alerg: gluten, nabiał, seler. |
Medalion z kurczaka (80g), ziemniaki (120g), marchewka z groszkiem (50g), surówka z pomidora z jogurtem (60g). Lemoniada cytrusowa z miodem (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
Pierś z indyka (70g) w sosie śmietanowym z cukinią i szpinakiem (60g), makaron świderki (120g), surówka z czerwonej kapusty z warzywami (60g). Kompot jabłkowy (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. |
Filet z ryby pieczony (70g), surówka z kapusty kiszonej (60g). Kompot (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba. |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 |
Bułka drożdżowa z jabłkiem (80g). Koktajl jogurtowy z kefirem, bananem, kiwi i truskawkami (200g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem (200g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. |
Szarlotka domowa (100g), melon (50g). Mleko (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
Pudding ryżowy (120g), prażone wiórki kokosowe (10g). Winogrona (50g). Woda/Herbata (150g). Alergeny: nabiał, orzechy. |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (200g). Herbatniki (16g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 30.1-3.2.2023 r. | |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK (rozkład procentowy) | PONIEDZIAŁEK 30.1.2023 r. | WTOREK 31.1.2023 r. | ŚRODA 1.2.2023 r. | CZWARTEK 2.2.2023 r. BAL KARNAWAŁOWY | PIĄTEK 3.2.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka wieprzowa (25g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Pomarańcza (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Ryż na mleku (140g). Pieczywo pełnoziarniste (25g) z masłem (3g), ser żółty wędzony (15g), konfitura z żurawiny (10g), kalarepa (10g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Bułka wrocławska (40g) z masłem (4g), parówki na ciepło (60g), keczup (10g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Banan (100g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Płatki kukurydziane Pieczywo pytlowe (25g) z masłem (3g), polędwica drobiowa (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Winogrona (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), twarożek z rzodkiewką, kabanosy (po 15g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Naleśniki z serem (200g), mus z owoców leśnych (30g), surówka z marchwi z jabłkiem i orzechami (60g). Herbata ziołowa (150g). Al: gluten, nabiał, orzechy. | Kotlet mielony (70g), ziemniaki (120g), marchew z groszkiem (50g), surówka colesław z koperkiem (60g). Sok owocowy tłoczony (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Leczo z indykiem (70+70g), ryż brązowy (120g), surówka z ogórka kiszonego z warzywami (60g). Kompot wiśniowy (150g). Alergeny: brak. | Zapiekanka makaronowa (120g) z warzywami (50g), szynką gotowaną i żółtym serem (60g), Mix warzyw do chrupania (60g). Herbata owocowa (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Paluszki rybne (90g), szpinak duszony z czosnkiem i śmietaną (50g), surówka z pora, marchwi i jabłka (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał, |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Zupa fasolowa z ziemniakami (200g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, seler. | Deser jogurtowy (120g) z granolą (50g), musem truskawkowym (30g) i sałatką owocową (50g). Herbata z miodem (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, orzechy. | Zupa krem z pomarańczowych warzyw z ziemniakami (200g). Grzanki czosnkowe (50g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Barszcz biały z ziemniakami, chrzanem, kiełbasą i jajkiem (200g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Bułka drożdżowa z serem (60g). Mus owocowy w tubce (100g). Sok owocowy (200g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. |
JADŁOSPIS 6-10.2.2023 r. | |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK (rozkład procentowy) | PONIEDZIAŁEK 6.2.2023 r. | WTOREK 7.2.2023 r. | ŚRODA 8.2.2023 r. | CZWARTEK 9.2.2023 r. | PIĄTEK 10.2.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka gotowana (25g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Jabłko (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Kasza jęczmienna pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Mandarynka (100g). Alergeny: gluten, jajo,nabiał. | Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), kiełbasa żywiecka (25g), mix warzyw (30g). Kakao (150g). Winogrona (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki wielozbożowe pieczywo wiejskie (25g) z masłem (3g), salami (20g), mix warzyw (20g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), polędwica sopocka, serek capri (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Gruszka (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Pierogi z serem (200g) polewa jogurtowo-śmietanowa z wanilią (20g), marchew mini (60g), kalarepa (50g). Sok bananowy (150g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Klopsik wieprzowy a’la gołąbek (100g) w sosie warzywno-pomidorowym (60g), ryż jaśminowy (120g), mizeria z jogurtem (60g). Herbata z imbirem (150g). Alergeny: gluten, jajo,nabiał. | Schab pieczony (80g) z sosem pieczarkowym (50g), kasza kus-kus z warzywami (140g), surówka z kapusty pekińskiej z warzywami z winegret (60g). Sok jabłkowy (150g). Alerg: gluten, nabiał. | Kotlet devolay z piersi kurczaka z żółtym serem (90g), ziemniaki (120g), buraczki na ciepło (50g), surówka z cykorii z warzywami i jogurtem (60g). Kompot porzeczkowy (150g). Al: gluten, jajo, nabiał. | Makaron (120g) z warzywami (50g) i łososiem (40g) w sosie śmietanowo-serowym (40g), mix warzyw do chrupania (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, ryba, nabiał. |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Zupa kalafiorowa z ziemniakami (200g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Placki drożdżowe z jabłkiem (120g), syrop klonowy (20g), ananas (50g). Kisiel truskawkowy(150g) Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (200g). Chrupki kukurydziane (15g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Serek wiejski (100g) z miodem (10g), bułka wrocławska (30g) z masłem (3g), banan (50g). Lemoniada pomarańczowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Zupa krem pomidorowy z kluseczkami (200g). Kabanosy (30g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 13-17.2.2023 r. | |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK (rozkład procentowy) | PONIEDZIAŁEK 13.2.2023 r. | WTOREK 14.2.2023 r. | ŚRODA 15.2.2023 r. | CZWARTEK 16.2.2023 r. TŁUSTY CZWARTEK | PIĄTEK 17.2.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka wieprzowa (25g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Winogrona (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki czekoladowe z mlekiem (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), polędwica z indyka (20g),mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (30g). Kakao (150g). Melon (100g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Kasza jaglana na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Banan (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), kiełbasa krakowska, serek topiony (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Mandarynka (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Kluski leniwe z serem (180g), polewa jogurtowo-truskawkowa (40g), surówka z selera z jabłkiem i jogurtem (60g). Herbata ziołowa (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Karkówka duszona (80g) z warzywami korzennymi (40g) z musztardowym sosem (30g), kasza pęczak (120g), sałatka z buraczków z warzywami (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: seler. | Łazanki (140g) z pieczarkami, kapustą kiszoną (60g) i kiełbasą (50g), surówka z pomidora ze szczypiorem i jogurtem (60g). Sok marchwiowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Gulasz drobiowy (80g) z warzywami (60g), ziemniaki (120g), surówka z kolorowych papryk i ogórka kiszonego (60g). Kompot śliwkowy (150g).
Alergeny: gluten, jajo. | Miruna panierowana (80g), risotto curry z warzywami (160g), surówka z kiszonej kapusty (60g). Sok jabłkowy tłoczony (150g). Alergeny: ryba. |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Zupa minestrone z wołowiną, czerwoną soczewicą i ziemniakami (200g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: seler. | Pizzerinka z szynką i żółtym serem (80g), keczup (20g), mix warzyw (30g). Lemoniada (150g)
Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa krem szpinakowy z ziemniakami i śmietanką (200g). Tost pełnoziarnisty z masłem czosnkowym (30g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Pączek z marmoladą (80g), bakalie (20g). Koktajl jogurtowy z malinami i maślanką (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, orzechy. | Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami (200g). Pieczywo chrupkie (15g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. |
| |||||
JADŁOSPIS 20-24.2.2023 r. | |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK rozkład procentowy | PONIEDZIAŁEK 20.2.2023 r. | WTOREK 21.2.2023 r. | ŚRODA 22.2.2023 r. ŚRODA POPIELCOWA | CZWARTEK 23.2.2023 r. | PIĄTEK 24.2.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | Bułka grahamka (50g) z masłem (5g), jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (60g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Jabłko (100g). Al: gluten, jajo, nabiał. | Kasza manna na mleku (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), polędwica (25g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), twarożek naturalny (30g), konfitura owocowa (20g). Kakao (150g). Banan (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Mix płatków zbożowych Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), pasztet (15g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Winogrono (100g). Alergeny: gluten, jajo,nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka wieprzowa, ser żółty (po 15g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Makaron (120g) marchew mini z miodem i prażonym sezamem (60g). Herbata ziołowa (150g). Alergeny: nabiał, gluten, sezam. | Pieczeń rzymska (70g) z sosem pomidorowym (30g), ryż jaśminowy (120g), groszek zielony (30g), surówka z kapusty pekińskiej (60g). Sok multiwitamin(150g). Alergeny: gluten, jajo. | Kotlet jajeczny (70g) brokuł gotowany (50g), surówka z pomidora z rzodkiewką, szczypiorem i jogurtem (60g). Kompot owocowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Nuggetsy z piersi indyka (80g), makaron razowy z warzywami (140g), kolorowa papryka (60g), sos jogurtowo-czosnkowy (20g). Herbata z imbirem (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał. | Bitki drobiowe (70g) w sosie chrzanowym (40g), kasza gryczana (120g), buraczki na ciepło (50g), ogórek kiszony (60g). Kompot truskawkowy (150g). Alergeny: gluten, nabiał. |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Krupnik z ziemniakami (200g). Baton z suszonych owoców (35g).
Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler, orzechy. | Bułka kajzerka (50g) z masłem (5g), hummus z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (20g), mix warzyw (25g). Kakao (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa ogórkowa z ryżem (200g). Ciasteczka bezcukrowe (35g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: gluten, nabiał, seler. | Bułka orkiszowa (50g) łosoś wędzony (25g), mix warzyw (20g). Herbata owocowa (150g). Alergeny: gluten, ryba, nabiał. | Zupa krem grochowy z ziemniakami i chipsami z wędzonego boczku (200g). Wafle kukurydziane (20g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: nabiał, seler. |
JADŁOSPIS 27.2-3.3.2023 r. | |||||
(75% całodziennego zapotrzebowania dla dzieci w wieku przedszkolnym wynosi 1050 kcal). | |||||
POSIŁEK (rozkład procentowy) | PONIEDZIAŁEK 27.2.2023 r. | WTOREK 28.2.2023 r. | ŚRODA 1.3.2023 r. | CZWARTEK 2.3.2023 r. | PIĄTEK 3.3.2023 r. |
ŚNIADANIE (ok. 25-30% 350-420 kcal) I TURA godz. 8:30 II TURA godz. 9:00 | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), szynka gotowana (25g), mix warzyw (30g). Kawa zbożowa (150g). Winogrona (100g).
Alergeny: gluten, nabiał. | Kluski lane na mleku (140g). Pieczywo razowe (25g) z masłem (3g), ser żółty (20g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo mieszane (50g) z masłem (5g), kiełbasa krakowska (25g), mix warzyw (30g). Bawarka (150g). Banan (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Płatki muesli z mlekiem (140g). Pieczywo żytnie (25g) z masłem (3g), mix warzyw (15g). Herbata/Woda (150g). Gruszka (100g). Alergeny: gluten, nabiał. | Pieczywo pszenne (50g) z masłem (5g), twarożek ze szczypiorkiem (15g), jajko gotowane (30g), sos jogurtowo-majonezowy (20g).Herbata hibiskus(150g) Jabłko (100g). Alergeny: gluten, nabiał. |
OBIAD (ok. 30-35% 420-490 kcal) I TURA godz. 11:30/12:00 II TURA godz. 12:30 | Ryż zapiekany (140g) z serem z jogurtem (60g), i jabłkiem z cynamonem (40g), surówka z marchwi z rodzynkami (50g). Kompot porzeczkowy (150g). Alergeny: nabiał. | Udko pieczone (100g), ziemniaki (120g), brokuł gotowany (50g), mix sałat z warzywami, oliwkami i winegret(60g) Sok gruszkowy tłoczony (150g). Alergeny: nabiał. | Kotlet schabowy panierowany (80g), kaszotto bulgur z warzywami (160g), surówka colesław (60g). Herbata z imbirem (150g). Al: gluten, jajo, nabiał. | Krokiety z mięsem drobiowym (180g), marchewka z groszkiem (50g), mizeria z sosem tzatziki (60g). Sok pomarańczowy (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Mintaj z pieca (70g), ziemniaki (120g), bukiet jarzyn gotowanych (60g), pomidory koktajlowe (50g). Kompot śliwkowy (150g).
Alergeny: ryba. |
PODWIECZOREK (ok. 15-20% 210-280 kcal) I TURA godz. 14:30/15:00 II TURA godz. 15:30 | Zupa koperkowa z ziemniakami (200g). Biszkopty (30g). Herbata owocowa/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Bułka orkiszowa (50g) pasta z makreli i jajka (25g), mix warzyw (20g). Bawarka (150g). Alergeny: gluten, jajo, ryba, nabiał. | Rosół z makaronem (200g). Herbatniki zwierzątka (35g). Herbata/Woda (150g). Alergeny: gluten, jajo, nabiał, seler. | Pieczywo graham (50g) z masłem (5g), pasta z cieciorki z suszonymi pomidorami (30g), mix warzyw, oliwki (25g). Kakao (150g). Alergeny: gluten, nabiał. | Zupa jarzynowa z zacierką (200g). Snacki popcornowe (35g). Herbata/Woda (150g).
Alergeny: nabiał, seler. |